24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Φαραντούρης: Αν γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι υποψήφιος απέναντι στον Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ραγδαίες είναι από χθες, Πέμπτη, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν στραφεί εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη να δηλώνει πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν νέες εσωκομματικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Φαραντούρης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (6/9) στο Mega, σημείωσε πως «η πιο αξιοπρεπής λύση, η καλύτερη λύση στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι η προσφυγή στις κάλπες». «Να απευθυνθούμε στη βάση», συμπλήρωσε αμέσως μετά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που πολλά σενάρια άφηναν μέχρι τώρα ανοιχτό, απάντησε για πρώτη φορά πως «σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος», απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν η προσφυγή στα μέλη μας ήταν κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης και της εσωστρέφειας, απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι μία ιδανική λύση, είναι όμως μία κάποια λύση. Ίσως η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή».

«Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας πρέπει να σταματήσει»

«Δεν το εισηγούμαι ως ιδανική λύση, αλλά ως βέλτιστη δυνατή. Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκρουσιακός ή διχαστικός, αλλά: «Ο ρόλος μου είναι ειρηνοποιός. Αν υπάρχει ρόλος για όλους μας, θα πρέπει να είναι της ενότητας. Αν με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί η δική μου παρουσία και ενδεχομένως υποψηφιότητα να είναι ένας κεντρομόλος πόλος – γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ – το αποδέχομαι και το γνωρίζω».

«Αυτός είναι ο ρόλος όλων μας και σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να μπορέσω κι εγώ και οι άλλοι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία να αποτελέσουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης. Καθένας αναμετράται με τις ευθύνες του και με την ιστορική συγκυρία. Όλοι πρέπει να δείξουμε συλλογική υπευθυνότητα», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό