22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φανή Χαλκιά: «Έκανα μηνύσεις, δικαιώθηκα αλλά απογοητεύτηκα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γνωστή αθλήτρια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση ντόπινγκ.

«Αυτό με το ντόπινγκ είχε γίνει σε μία περίοδο στο Πεκίνο, όπου ήμουν τραυματισμένη και είχα πάει να συνοδεύσω την ομάδα. Δηλαδή δεν θα αγωνιζόμουν έτσι κι αλλιώς, γιατί δε μπορούσα να αγωνιστώ. Παρ’ όλα αυτά, αμφισβητήθηκα. Έκαναν και μηνύσεις οι δικηγόροι μου και δράσαμε και αυτό ακούστηκε για την αθώωσή μου… Δε βγάζεις ποτέ άκρη. Δηλαδή ποιος Οργανισμός και ποια Ολυμπιακή Επιτροπή και σε ποιον; Είναι τόσο χαοτικό όλο αυτό το πράγμα, στο οποίο θα χάσω χρόνο και χρήματα σίγουρα», είπε αρχικά η Φανή Χαλκιά και συμπλήρωσε:

«Δεν παρέμεινα εκνευρισμένη, γιατί δε νομίζω ότι ήμουν και ποτέ εκνευρισμένη. Ήμουν λίγο απογοητευμένη από το ύφος, τη στάση και τη φιλοσοφία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει στην ουσία του. Δηλαδή δε μπορείς να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά για όλα τα αθλήματα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες είσαι… ή έτσι ή γιουβέτσι, δεν γίνεται να είσαι και απ’ τα δύο, όσον αφορά τους κανονισμούς.

Η ουσία ποια είναι; Ό,τι πετυχαίνει ένας αθλητής, αυτό που βλέπεις στα μάτια του, στην ανάσα του, που σταματάς να αναπνέεις, την ώρα που πάει να τερματίσει, να κάνει το άλμα του και βουρκώνεις, γιατί αυτός κλαίει που σηκώνει τη σημαία της χώρας του… αυτή είναι για μένα η ουσία του αθλητισμού, πάντα εκεί στέκομαι και αυτό δεν αλλάζει. Είναι η ψυχή του αθλήματος».

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό