16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φαινόταν υποδειγματική μητέρα η κατηγορούμενη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη γνωριμία του με την 34χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά και στον θάνατο των τριών παιδιών τους, αναφέρθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Χωρίς να ανταλλάξει βλέμμα με την πρώην σύζυγό του, ανέβηκε στο βήμα ανοίγοντας τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων, χαρακτηρίζοντας την 34χρονη «υπόδειγμα μητέρας, τουλάχιστον έτσι έδειχνε σε όλους μας»,

«Γνωριστήκαμε τον Ιανουάριο του ’13. Συνάψαμε σχέση, αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στη ζωή 31/10/13. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, η κατηγορούμενη ήταν πολύ καλή μητέρα, αυτό έδειχνε σε όλους. Μετά από δύο χρόνια, γέννησε τη Μαρία-Ελένη. Μετά από περίπου έναν χρόνο, έμεινε έγκυος η κατηγορούμενη στο τρίτο μας παιδί» είπε.

«Τη χαστούκισα»

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι χαστούκισε την κατηγορούμενη μετά από έναν τσακωμό τους. «Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και του άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» είπε συγκινημένος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης εξήγησε πως ο θάνατος της Ίριδας τον οδήγησε στο να επιστρέψει στο σπίτι. «Μετά τον θάνατο της Ίριδας, επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στη Τζωρτζίνα. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεσή μου. Είπα ότι γύρισα μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη, μου είπε ότι “θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι» σημείωσε ο μάρτυρας.

Στις 15/1/22 της ανακοινώνω ότι καλύτερα να είμαστε χωριστά και για το καλό του παιδιού ενωμένοι, παρά να είμαστε στο ίδιο σπίτι και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Στις 17/1 δέχομαι μια βιντεοκλήση και μου δείχνει τη Τζωρτζίνα σε επιληπτική κρίση, έβγαζε αφρούς από το στόμα. Της λέω “τι μου το δείχνεις; Πάρε τους γιατρούς…”.

Όταν πήγα να  δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα, κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος Co, έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Έμεινε  η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα τον δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν. Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη και μου είπε “τρέχα, το παιδί έμεινε”. Φθάνω και βλέπω τους γιατρούς να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε, όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη, σαν μάνα, αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό