29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Φίλιππος Τσαγκρίδης: Γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, επιχειρηματίας και καρδιοκατακτητής!

Ειδήσεις Ελλάδα

Γόνος παλιάς ναυτιλιακής οικογένειας, γιος της Ειρήνης Παναγοπούλου και εγγονός του αείμνηστου Περικλή Παναγόπουλου, θεμελιωτή της Royal Cruise Line, που για πολλά χρόνια ήταν η καλύτερη εταιρία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, ο 34χρονος Φίλιππος Τσαγκρίδης, πέρα από γοητευτικός και πετυχημένος επαγγελματικά, είναι και καρδιοκατακτητής!

Το who is who του Φίλιππου Τσαγκρίδη

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη σχέση που είχε για χρόνια με την Κατερίνα Καινούργιου.

Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου και είναι Κριός στο ζώδιο. Αυτό σημαίνει ότι είναι παρορμητικός, φιλόδοξος και πάντα επιδιώκει να ξεχωρίζει και να επιτυγχάνει τον στόχο του.  Το πλήρες όνομά του είναι Φίλιππος Τσαγκρίδης – Παναγόπουλος και είναι γόνος οικογένειας εφοπλιστών.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο πανεπιστήμιο Menlo στην Καλιφόρνια και έχει μεταπτυχιακό στις ναυτιλιακές σπουδές.

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης είναι λάτρης της σύγχρονης τέχνης, ενώ η μητέρα του, Ειρήνη Παναγοπούλου, ασχολείται αρκετά και με τη συλλογή έργων τέχνης.

Ο Φίλιππος έχει δύο αδέλφια, την Έλλη που είναι μεγαλύτερη, και τον Περικλή, που είναι ο μικρότερος της οικογένειας.

Η Magna Marine, μετά τον θάνατο του παππού του, Περικλή Παναγόπουλου, πέρασε στην μητέρα του Ειρήνη Παναγοπούλου και σήμερα ο Φίλιππος Τσαγκρίδης είναι επικεφαλής της εταιρείας που έχει τα γραφεία της στη Βούλα και κατέχει και διαχειρίζεται οκτώ πλοία.

Τα δύο πλοία ταξιδεύουν με ελληνική σημαία και τα υπόλοιπα είναι νηολογημένα στο Marshal Island. Η συνολική χωρητικότητα των πλοίων ανέρχεται σε 586.750 dwt και το πρώτο τους συνθετικό αρχίζει από PAN. Magna Marine Inc. διαχειρίζεται επί του παρόντος έναν στόλο οκτώ κορυφαίων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην.

Ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων

Μπορεί να ασχολείται με τη ναυτιλία, ωστόσο, η αγάπη του για το καλό φαγητό τον ώθησε στο να επενδύσει σε εστιατόρια.

Ο Φίλιππος είναι ο άνθρωπος που αγόρασε την ιστορική «ταβέρνα του Οικονόμου» με τα φημισμένα παραδοσιακά πιάτα στα Πετράλωνα. Μιλώντας ο Φίλιππος Τσαγκρίδης για την «Ταβέρνα Οικονόμου», ισχυρίζεται: «Είναι δύσκολο να μιλάς για κάτι με ιστορία ενός αιώνα. Μέσα στα χρόνια δύο πράγματα έχω καταλάβει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις, την ιστορία και την αγάπη. Η Ταβέρνα του Οικονόμου έχει ένα παρελθόν που με συνεπήρε, οραματίστηκα ότι εδώ μπορώ να μην πειράξω τίποτα, αλλάζοντας τα πάντα».

Το φθινόπωρο εγκαινίασε το νέο του εστιατόριο το Gallina στο Κουκάκι με σεφ τον διακεκριμένο Παύλο Κυριακή.

Ένας από τους τρεις πυλώνες του Gallina είναι το design.

Επίσης λίγοι γνωρίζουν ότι μέσα στην πανδημία ο Φίλιππος άνοιξε το Chicken Picnic, ένα street food μαγαζί στην Καισαριανή. Ο ίδιος σε συνέντευξή του πάντως έχει να θυμάται πως «θεωρεί μεγάλο του επίτευγμα το ότι ως παιδί έπεισε τον παππού του Περικλή Παναγόπουλου να φέρει μια μεγάλη αλυσίδα fast food μέσα στα πλοία».

Όταν σε πρόσφατη συνέντευξή του ρωτήθηκε για το πώς αποφάσισε από τον χώρο της ναυτιλίας να περάσει σε αυτόν της εστίασης; Εκείνος απάντησε:

«∆εν πρόκειται ακριβώς για «πέρασμα» από τη µια δραστηριότητα στην άλλη, µιας και παραµένω απολύτως ενεργός στη ναυτιλία. Η εστίαση, τώρα, προέκυψε ως ένα φυσικό επακόλουθο της µεγάλης αγάπης µου για το φαγητό και το κρασί, κυρίως ως πολιτισµικά στοιχεία, που είναι ο καθρέφτης κάθε λαού. ∆ηλαδή, πέρα από τη βιολογική ανάγκη και την απόλαυση, το φαγητό έχει πολλές µεταφράσεις και ανθρωπολογικά είναι απολύτως συνδεδεµένο µε την ταυτότητά µας.»

Προσωπική ζωή
Η σχέση του με την Κατερίνα Καινούργιου

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης γνωρίστηκε με την Κατερίνα Καινούργιου το 2019, μέσω κοινού τους φίλου και γρήγορα έγιναν ζευγάρι.

Ο επιχειρηματίας χαρακτηρίζεται ως πιο «κλειστός» όσον αφορά τις συνεντεύξεις που δίνει, και δεν είναι πολύ ενεργός στα social media. Από την άλλη, την περίοδο που είχαν σχέση, η Καινούργιου είχε αναφερθεί πολλές φορές σε εκείνον μέσα από την εκπομπή της, όπως και σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «Καλό Μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά.

Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Φίλιππος Τσαγκρίδης έμεναν μαζί και είχαν και ένα σκυλάκι, το οποίο -μετά τον χωρισμό- το πήρε ο επιχειρηματίας.

Η σχέση τους η αλήθεια είναι πως έχει περάσει από 40 κύματα. Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι για τρία χρόνια και από τον Νοέμβριο του 2022, οι δρόμοι τους χώρισαν με μια μικρή επανασύνδεση λίγο πριν το καλοκαίρι του 2022.

Από τότε η παρουσιάστρια έχει μιλήσει κάποιες φορές στον αέρα της εκπομπής της για τον εφοπλιστή, ενώ είχαν γίνει και κάποια unfollow. Βέβαια, οι δυο πρώην, πλέον, φαίνεται πως διανύουν την πιο υγιή φάση τους.

Η φημολογούμενη σχέση με την Κάθριν Εμπειρίκου

Φήμες ήθελαν, τον Μάρτιο του 2023, τον Φίλιππο ζευγάρι με την Κάθριν Εμπειρίκου το νεότερο μέλος της δυναστείας των Εμπειρίκων που έχουν καταγωγή από την Άνδρο. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, ενώ παππούς της υπήρξε ο Γιώργος Εμπειρίκος, ένας από τους ισχυρούς άνδρες της ναυτιλίας και από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης.

Η Κάθριν Εμπειρίκου έχει χωρίσει με τον δισεκατομμυριούχο Harrison LeFrak με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα 4χρονο γιο, ενώ οι φήμες ότι είναι η νέα σύντροφος του Φίλιππου Τσαγκρίδη ξεκίνησαν ύστερα από μια φωτογραφία που δημοσίευσε εκείνος στο Instagram του με τον Νικόλα Κρόκο, τη σύντροφό του, Αλίκη αλλά και την Κάθριν Εμπειρίκου, καθώς ήταν όλοι τους καλεσμένοι σε γάμο.

Τα φιλιά με τη Δανάη Μπάρκα

Κι ενώ είχαν κυκλοφορήσει γύρω στον Φεβρουάριο του 2024 φήμες επανασύνδεσης για Κατερίνα Καινούργιου και Φίλιππο Τσαγκρίδη, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες με καυτά φιλιά ανάμεσα στη Δανάη Μπάρκα και τον πρώην της Κατερίνας.

Η παρουσιάστρια του Mega και ο Φίλιππος Τσαγκρίδης διασκέδασαν σε πασίγνωστο μαγαζί στον Κεραμεικό και αντάλλαξαν φιλιά.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του ενσταντανέ η Κατερίνα Καινούργιου έκανε… unfollow την Δανάη Μπάρκα από το Instagram.

Να σημειώσουμε πως η Κατερίνα είχε γνωρίσει στο παρελθόν τον Φίλιππο στη Δανάη.

Η Κατερίνα Καινούργιου αρχές του Απρίλη, λίγο καιρό μετά από το σκηνικό ανάμεσα στη Δανάη και τον Φίλιππο, βρέθηκε καλεσμένη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και μίλησε ανοιχτά για το θέμα.

«Πολύ συνειδητά δεν μίλησα γιατί ήθελα να σεβαστώ τον εαυτό μου και τους τηλεθεατές στην εκπομπή. Συνδέθηκα πάρα πολύ μαζί του και ακόμα τον αγαπάω. Με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό που έγινε.» είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Και υπογράμμισε: «Κολλητές δεν ήμασταν όντως. Όμως όταν έναν άνθρωπο. Τον Φίλιππο τον γνώρισε από μένα. Τον γνώρισε σε μία περίοδο που έκλαιγα για τον Φίλιππο. Το θεωρώ και ανήθικο. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι ότι δεν μου έστειλε ένα μήνυμα μετά, ότι ήταν λάθος μου» και συνέχισε: «Με τον Φίλιππο μίλησα. Με τη Δανάη ποτέ. Ποτέ μα ποτέ άντρα ή φίλο φίλης σου δεν τον αγγίζεις, έτσι με μεγάλωσε η μητέρα μου. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, μπορεί έτσι να έχει μεγαλώσει. Δεν αλλάζει για μένα ακόμα και αν με πάρει τηλέφωνο. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι delete».

Η συνάντηση με την Κατερίνα Καινούργιου στα βραβεία γαστρονομίας

Στα βραβεία γαστρονομίας συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου η Κατερίνα Καινούργιου και ο Φίλιππος Τσαγκρίδης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρωινό του ΑΝΤ1, η συνάντηση αυτή δεν ήταν η μόνη για το πρώην ζευγάρι. Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Φίλιππος Τσαγκρίδης συναντήθηκαν σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου, όπως αποκάλυψε η Φωτεινή Πετρογιάννη.

«Δεν ξέρω αν πήγαν μαζί, αλλά πέρασαν τη βραδιά τους μαζί σε πολύ τρυφερό κλίμα, ένα κλίμα που δείχνει ότι όλα αυτά που έγιναν τον Φεβρουάριο με το βίντεο με τη Δανάη Μπάρκα, με όλη αυτή την ένταση που υπήρξε, με τη σχέση της Κατερίνας και της Δανάης που χάλασε και δε ξέρουμε αν έχει διορθωθεί.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχουν βρει τα πατήματά τους αυτοί οι δύο άνθρωποι, ότι μιλούν και ότι είναι καλά μαζί. Δηλαδή έχουν βρει μία φόρμουλα για τη μεταξύ τους σχέση» είπε η δημοσιογράφος.

Φίλος από τα παιδικά του χρόνια με τον Στέφανο Κασσελάκη

Με αφορμή τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη διαδικτυακή εκπομπή «Θάρρος ή Αλήθεια» του Fipster η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος από το σχολείο με τον Φίλιππο.

Μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γιατί χάλασε η φιλία ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τη Δανάη Μπάρκα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει ο Φίλιππος Τσαγκρίδης, αποκαλύπτοντας πως είναι φίλος του. Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την ερώτηση ο Κοκλώνης δεν θα απαντούσε που είναι και κολλητός μου, ξέρει την κατάσταση. Εμένα δεν με πείραξαν αυτά που είπε για μένα. Όντως είναι φίλος του πρώην συντρόφου μου, δεν έχει να κάνει, και τον γνωρίζει χρόνια από το σχολείο. Και μια χαρά τον έχω δει τον Στέφανο πολλές φορές έξω και έχω καλή σχέση μαζί του».

«Τα προβλήματα των νέων δεν είναι η Δανάη Μπάρκα και η Κατερίνα Καινούργιου. Χέστηκαν – συγγνώμη για την έκφραση! Πια δεν νοιάζουν κι εμάς» τόνισε η παρουσιάστρια του Alpha.

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό