35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Φήμες ότι το αναδιπλούμενο Macbook έρχεται το 2026 – Με Μ5 και οθόνη 20,3 ή 18,8″

Ειδήσεις Ελλάδα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αναλυτής της Haitung International Securities, Jeff Pu, μοιράστηκε κάτι σαν έναν οδικό χάρτη για τις αναδιπλούμενες συσκευές της Apple.

Ο Pu αναμένει ότι η Apple θα παράγει ένα αναδιπλούμενο MacBook 20,3 ιντσών το επόμενο έτος, ακολουθούμενο από ένα αναδιπλούμενο iPhone το 2026. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, έγινε λόγος για μια συμφωνία που φέρεται να έκανε η Samsung με την Apple για την προμήθεια της τελευταίας με πτυσσόμενες οθόνες.

Παράλληλα, ο εξαιρετικά ακριβής αναλυτής της TF International Ming-Chi Kuo πρέπει να δούλευε σκληρά τις πηγές του μέσα στην Apple επειδή σήμερα δημοσίευσε μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με το αναδιπλούμενο MacBook της Apple στο ιστολόγιό του.

Ο Kuo λέει ότι η Apple εξετάζει δύο διαφορετικά μεγέθη οθόνης για τη συσκευή, 20,25 ίντσες και 18,8 ίντσες. Όταν είναι διπλωμένα, τα δύο διαφορετικά μεγέθη αντιστοιχούν σε laptop 14-15 ιντσών και 13-14 ιντσών αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φήμες, φαίνεται ότι η LG Display θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των αναδιπλούμενων οθονών. Ίσως η Samsung να τιμωρείται και η LG να ανταμείβεται για το πώς απέδωσε προμηθεύοντας την Apple με τα πάνελ OLED για τα tablet iPad Pro που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Ο Kuo γράφει ότι η παραγωγή του πτυσσόμενου πάνελ, ανεξάρτητα από το μέγεθος που θα αποφασίσει η Apple, θα ξεκινήσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2025 με τη συναρμολόγηση του αναδιπλούμενου MacBook να ξεκινά το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Ακόμα, ο Kuo επισημαίνει ότι το αναδιπλούμενο MacBook θα τροφοδοτείται από το τσιπ M5. Αυτό το εξάρτημα δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί από την Apple, καθώς το M4 είναι το πιο πρόσφατο τσιπ που κυκλοφόρησε στη σειρά M της Apple και τροφοδοτεί το νέο iPad Pro 11 ιντσών και 13 ιντσών ( 2024).

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Apple προσπαθεί να κάνει την οθόνη με όσο το δυνατόν λιγότερη τσάκιση γίνεται. Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογία που απαιτείται για να πετύχει το σκοπό της, οι οθόνες αναμένεται να κοστίζουν στην Apple 600-650 δολάρια ανά μονάδα.

Κάθε μεντεσές θα κοστίζει στην Apple 200-250 δολάρια, λέει ο Kuo. Ωστόσο, εάν οι αποδόσεις βελτιωθούν κατά τη μαζική παραγωγή αυτών των εξαρτημάτων, η τιμή που πληρώνει η Apple για αυτά τα εξαρτήματα θα μπορούσε να μειωθεί. Η LG Display θα είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης ανάπτυξης της Apple για την οθόνη, ενώ η Amphenol για τον μεντεσέ.

Τέλος, ο αναλυτής λέει ότι με βάση το κόστος των πάνελ και των μεντεσέδων, το αναδιπλούμενο MacBook θα είναι ακριβό και το Bill of Materials (BOM) θα πλησιάσει το BOM για το Vision Pro. Ωστόσο, προβλέπει ότι οι αποστολές του αναδιπλούμενου MacBook θα ξεπεράσουν αυτές του Vision Pro με περισσότερες από 1 εκατομμύριο μονάδες να αποστέλλονται το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό