16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φήμες ότι ετοιμάζει και αυτήν τον δικό της mobile επεξεργαστή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη ένας πολύ μεγάλος κατασκευαστής smartphone (και όχι μόνο) ετοιμάζεται να προχωρήσει στον σχεδιασμό των δικών του επεξεργαστών. Απ’ ό,τι φαίνεται αυτό θα είναι το κομμάτι διαφοροποίησης μεταξύ των εταιρειών μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς μετά τις Apple, Qualcomm, Samsung, Huawei και MediaTek έρχεται η σειρά της OPPO να μπει στον χορό.

Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei, το οποίο επικαλείται δυο πηγές εκ των έσω, η OPPO έχει προγραμματισμένη την κυκλοφορία των πρώτων δικών της custom SoCs για τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024, ανάλογα με την πορεία εξέλιξης του σχεδιασμού. Επιπλέον, η εταιρεία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη γραμμή παραγωγής της TSMC σε κλίμακα 3nm.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποφέρει τρομερά οφέλη στην OPPO και τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου BBK (OnePlus, realme, vivo) μέσω της βελτιστοποίησης του hardware με το software, αλλά ταυτόχρονα θα ήταν και ένα σημαντικό πλήγμα στις Qualcomm και MediaTek που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην αγορά των ημιαγωγών.

Είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να μιλήσουμε με ασφάλεια για τις πραγματικές προθέσεις της OPPO, αφού θα μπορούσε η ενασχόληση της να αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανάπτυξη high-end SoC για τις ναυαρχίδες της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό