16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Φέτος οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίσκεψη στο «μπλόκο» του Πλατυκάμπου πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος συνομίλησε με τους αγρότες  που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και τους αστυνομικούς.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου κ. Γ. Κουκούτση και τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης πλέον», είπε ο κ. Κουκούτσης ευχαριστώντας, παράλληλα, στο πρόσωπο του κ. Ιερώνυμου την Εκκλησία «γνωρίζουμε ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα για να βοηθήσει του πλημμυροπαθείς και με τρόπο που το μαθαίναμε, αλλά σίγουρα και με τρόπους, τους οποίους δεν τους βλέπουμε, αλλά εσείς το πράττετε όπως πρέπει και αρμόζει στην Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης από την πλευρά του τόνισε: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να έρθω και να μην υπήρχαν τα μπλόκα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε για πρώτη φορά ότι οι αγρότες έχουν τόσο δίκιο, είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο, για να το πω καλύτερα. Ιδίως εδώ στην κατεστραμμένη Θεσσαλία. Είναι ένας αγώνας με επιχειρήματα και στοιχεία, αγώνας χωρίς βία και αυτό τιμάει τον τόπο μας. Ένα δίκαιο που πρέπει να κατανοήσουν πολύ. Πολλοί εγκατέλειψαν τον τόπο που γεννήθηκαν».

Παράλληλα ο ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επισήμανε την σημασία του πρωτογενούς τομέα καθώς όπως είπε είναι βασικός για την πρόληψη ασθενειών και οικονομικών δυσκολιών, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στην Θεσσαλία, αφορά όλη την χώρα.

«Όσοι νομίζουν ότι οι αγρότες είναι ένα κομμάτι του πληθυσμού που ενδεχομένως να αγωνίζεται συντεχνιακά, δεν μπορούν να κατανοήσουν την εξάρτηση που έχουν ειδικά από τους αγρότες της Θεσσαλίας για το τι θα πληρώνουν και τι θα μπαίνει στο πιάτο τους, από τι θα αγοράζουν στα σούπερ μάρκετ. Όταν δεν υπάρχουν προϊόντα να παραχθούν, υπάρχει πρόβλημα. Ο αγώνας είναι συντονισμένος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης παραβρέθηκε επίσης στο μπλόκο και υπερτόνισε ότι είναι στο πλευρό των αγροτών: «Είμαστε εδώ μαζί σας. Πιστεύουμε αύριο να δικαιωθείτε, καλό αγώνα».

Οι αγρότες στο πλαίσιο της επίσκεψης του μητροπολίτη, του παρέδωσαν ένα συμβολικό αγαλματίδιο για τον αγρότη.

Onlarissa.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό