13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φέσι 5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες για τις φυλακές άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2016-2019 – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα της απολύμανσης των φυλακών και της επιλογής των αναδόχων.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για φέσι 5 εκατ. ευρώ σε προμήθειες για τις φυλακές  που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2016-2019.

Μεσοβέζικη λύση για το άνοιγμα των εκκλησιών – Σε παρουσία πιστών επιμένουν μητροπολίτες

Από κυβερνητικής πλευράς υπογραμμίζεται σε όλους τους τόνους ότι η επιλογή έγινε με απολύτως νόμιμες διαδικασίες.

Το θέμα προέκυψε μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες, ότι η κυβέρνηση έδωσε εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένες εταιρίες, ποσά που αγγίζουν τις 740 χιλιάδες ευρώ, για την απολύμανση, απεντόμωση και γενικά την καθαριότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA και σχετικό έγγραφο, φαίνεται πως η κυβέρνηση έκανε τις απαραίτητες αναγγελίες, υπήρξαν δηλαδή εταιρίες που έκαναν προσφορές, από τις οποίες επέλεξε την φθηνότερη προσφορά.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι από το 2018 εκκρεμούσαν αιτήματα για έγκριση ποσού περίπου 5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση για τέτοιου είδους υλικά. Επίσης βρέθηκαν οφειλές 5 εκατ. ευρώ για τα έτη 2016 έως και το 2018, για φάρμακα, τρόφιμα, καθαριότητα και πετρέλαιο που διατέθηκαν στις φυλακές.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τα χρήματα που δόθηκαν εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού έγινε απολύμανση μετά από τρία χρόνια σε 237 χιλιάδες τ.μ., δηλαδή σε όλες τις φυλακές της χώρας, και μυοκτονία σε 235 χιλιάδες τ.μ..

Συνεχίζεται το μυστήριο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Γρίφος η επόμενη μέρα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό