18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φέρνοντας την ελπίδα σε περιπατητές και ορειβάτες που χάθηκαν ή τραυματίστηκαν στην άγρια φύση (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Δρ. Natalya Kennedy λαμβάνει μία κλήση έκτακτης ανάγκης μέσα στη νύχτα. Ένα κύμα αδρεναλίνης την κατακλύζει. Το μυαλό της δουλεύει πυρετωδώς. Καθώς σπεύδει στον τόπο του ατυχήματος, γνωρίζει ότι πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη και ήρεμη. Το μυαλό της πρέπει να είναι συγκεντρωμένο καθώς οι δεξιότητες και η εκπαίδευση της θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σώζοντας τη ζωή κάποιου που τραυματίστηκε στην άγρια φύση του Peak District.  
Αυτό είναι το είδος της πίεσης που η ίδια και πολλοί άλλοι εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Derby Mountain βιώνουν κάθε φορά που φοράνε τα κόκκινα μπουφάν για τα οποία νιώθουν περήφανοι. Κάθε χρόνο, αυτοί οι γενναίοι διασώστες καλούνται να επιχειρήσουν ακόμα και σε 60 περιστατικά έκτακτης ανάγκης, και μπορεί το είδος των τραυματισμών και οι περιοχές να τους είναι γνώριμα, εν τούτοις κάθε κλήση για βοήθεια αποτελεί μία μοναδική και πιθανόν επικίνδυνη πρόκληση.

Το τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί τη Natalya και την ομάδα της, ανακαλύπτοντας την υπερηφάνεια που νιώθει ως εθελόντρια καθώς και τις ειδικές απαιτήσεις αυτής της αχανούς περιοχής. Επίσης αποκαλύπτει το τραγικό περιστατικό που την οδήγησε να επιλέξει την ιατρική, ενώ ήδη φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. 
Το βίντεο κυκλοφόρησε πρόσφατα και πρόκειται για το τρίτο επεισόδιο μιας σειράς που μας έχει ήδη ταξιδέψει στη Βαλένθια της Ισπανίας, ακολουθώντας μία διασώστρια- πλήρωμα ασθενοφόρου, και στο Nové Mlýny, στην Τσεχία, όπου η ομάδα διάσωσης υδάτων φροντίζει για την διατήρηση της ασφάλειας στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Η σειρά αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διασώστες στην Ευρώπη και το θάρρος και την δύναμη που τους κινητοποιεί για να τις ξεπεράσουν.

Διάσωση στο Όρος Derby
Περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, το Peak District καλύπτει στο Ην. Βασίλειο μια επιφάνεια 1.483 km2, συνορεύοντας με τέσσερις διαφορετικές κομητείες. Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση μιας ώρας από την περιοχή, κάτι που την καθιστά δημοφιλή για περιπατητές, ορειβάτες και λάτρεις της φύσης.
Η Ομάδα Διάσωσης Derby Mountain εργάζεται από το νότιο τμήμα του πάρκου και τώρα έχει δύο ειδικά τροποποιημένα Ford Ranger που βοηθούν σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης σε συχνά απομονωμένες και δυσπρόσιτες εκτός δρόμου τοποθεσίες.

Η σειρά «Lifesavers»
Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά θα περιλαμβάνει1:
Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία, 31 Μαΐου 2021
Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία, 21 Ιουνίου 2021
Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία, 12 Ιουλίου 2021
Επεισόδιο 4: Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασσαλίας, Γαλλία, 2 Αυγούστου, 2021
Επεισόδιο 5: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σλοβενία, 23 Αυγούστου 2021
Επεισόδιο 6: Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός, Γερμανία, η ημ/νία θα ανακοινωθεί αργότερα

Σχόλια
«Είναι προνόμιο να σου επιτρέπεται να φοράς το κόκκινο μπουφάν, το οποίο σου δίνουν όταν γίνεις δεκτός στην ομάδα, αφού ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή σου. Και υπάρχει σεβασμός του ενός για τον άλλον κάτι που είναι επόμενο αυτού, όπως και εμπιστοσύνη και αυτό βρίσκεται στην καρδιά κάθε μέλους της ομάδας». Dr Natalya Kennedy, Derby Mountain Rescue Team, UK
«Η κινηματογράφηση σε αυτές τις απομονωμένες τοποθεσίες θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά ακολουθήσαμε τις οδηγίες της Derby Mountain Rescue Team και η διαδικασία κύλισε ομαλά χάρη σε μία τέλεια συντονισμένη ομάδα. Αυτό μαρτυρά τις ικανότητες, τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των ανθρώπων αυτών. Εκείνο που μας εντυπωσίασε πάνω απ’ όλα ήταν η αφοσίωση και το θάρρος που επέδειξαν. Αν και πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους, εθελοντές, όταν φοράνε αυτό το κόκκινο μπουφάν είναι σα να μεταμορφώνονται σε σούπερ ήρωες». Tim Clifford, παραγωγός, Ford Lifesavers

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό