22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φέρνει «ατελείωτο» scrolling αποτελεσμάτων αναζήτησης στις φορητές συσκευές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google αναβαθμίζει τη μηχανή αναζήτησης για τις mobile συσκευές και φέρνει μια πολύ σημαντική αλλαγή για την ψυχολογία των διαφημιζόμενων (και όχι μόνο). Συγκεκριμένα, η εταιρεία καταργεί τις σελίδες αποτελεσμάτων και στο εξής οι χρήστες θα μπορούν να σκρολάρουν διαρκώς προς τα κάτω για να βλέπουν περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης για τον όρο που έχουν δηλώσει.

Η εταιρεία ευελπιστεί πως με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν πέρα από την “πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων” προκειμένου να έχουν μια πιο σφαιρική ενημέρωση για το θέμα που τους απασχολεί. Η Google αναφέρει πως στατιστικά ο μέσος χρήστης βλέπει έως και 4 σελίδες αποτελεσμάτων όταν τον ενδιαφέρει πραγματικά κάτι και γι’ αυτό το “ατέλειωτο” scrolling που λανσάρει θα διαρκεί για ακριβώς 4 σελίδες προτού εμφανιστεί και πάλι το μήνυμα “show more”. Από εκεί και πέρα, θα παραμένει καρφωμένη μια διαφήμιση και θα συνεχίζεται κανονικά η εμφάνιση αποτελεσμάτων με την ίδια ροή.

Η αλλαγή εμφανίζεται σταδιακά στο Google Search για mobile συσκευές από τις ΗΠΑ για την πλειοψηφία των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα και λογικά όσο περνά ο καιρός θα τη βλέπουμε σε περισσότερες χώρες και γλώσσες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό