18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φάρσα η αναφορά για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair

Ειδήσεις Ελλάδα

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά ο συναγερμός για βόμβα στο Boeing 738 της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες. Ζεύγος ελληνικών F-16 συνόδευσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε έλεγχος στο αεροπλάνο από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το αεροσκάφος εκκενώθηκε.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο renegate το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και τον Νοέμβριο με την πτήση της Emirates. Το εν λόγω πρωτόκολλο δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Έγινε έλεγχος όλων των επιβατών, των χώρων και των αποσκευών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό