24.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Υψηλό πρόστιμο στο Κόσσοβο για τον αγώνα με Ρουμανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η UEFA επέβαλε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κοσσυφοπεδίου (FFK) συνολικό πρόστιμο 61.000 ευρώ για επεισόδια στον αγώνα της στο Nations League με τη Ρουμανία τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας, ο οποίος έληξε με ήττα 3-0 για το Κοσσυφοπέδιο, διεξήχθη στις 6 Σεπτεμβρίου στο στάδιο «Φαντίλ Βόκρι», στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου και διακόπηκε πολλές φορές, καθώς οι οπαδοί άναψαν και πέταξαν φωτοβολίδες, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και σφύριξαν στη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Ρουμανίας, πριν από την έναρξη.

Η FFK έλαβε επίσης προειδοποίηση για παραβίαση των υποχρεώσεών της σχετικά με τις δραστηριότητες των μέσων ενημέρωσης.

Όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά (2023), κατά τη διάρκεια ενός προκριματικού αγώνα για το Euro 2024, η UEFA επέβαλε κυρώσεις στη Ρουμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FRF) λόγω των ιαχών υπέρ της Σερβίας από οπαδούς της.

Ο αγώνας στο Βουκουρέστι διακόπηκε για 50 λεπτά, αφού ορισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων φώναξαν «Σερβία, Σερβία» και κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Το Κόσοβο είναι Σερβία».

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008 και έχει αναγνωριστεί από περισσότερες από 100 χώρες, αλλά όχι από τη Ρουμανία.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό