14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υψηλή Γέφυρα Σερβίων: Από τις μακρύτερες και πιο ειδυλιακές  γέφυρες στην Ελλάδα (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γέφυρα μήκους 1.372 μέτρων περνά πάνω από την τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου και οι εικόνες από ψηλά θυμίζουν κινηματογραφικό σκηνικό, κάπου στο εξωτερικό

Στην Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας,  15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κοζάνης και 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σερβίων, βρίσκεται μία από τις μακρύτερες – και πιο… ειδυλιακές –  γέφυρες στην Ελλάδα, η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. 

Η γέφυρα μήκους 1.372 μέτρων περνά πάνω από την τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου στον ποταμό Αλιάκμονα και οι εικόνες από ψηλά θυμίζουν κινηματογραφικό σκηνικό, κάπου στο εξωτερικό. 

Η γέφυρα κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1970, ταυτόχρονα με τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου και δόθηκε για πρώτη φορά στην κυκλοφορία το 1975. 

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας, με πρώτη αυτή του Ρίου-Αντιρρίου.

Δίπλα στη γέφυρα και στην έδρα του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης έχει δημιουργηθεί μαρίνα, ενώ υπέροχη είναι η θέα της από το χωριό Νεράιδα Κοζάνης, τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες, και οι καφετέριες του οποίου, αποτελούν αγαπημένο μέρος αναψυχής των ντόπιων αλλά και επισκεπτών. 

Σήμερα, η γέφυρα αντιμετωπίζει πολλά, συσσωρευμένα μέσα στα χρόνια, προβλήματα στατικότητας και για την ασφάλειά της έχει παρέμβει εισαγγελέας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό