16.2 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Υψίπεδα Γκολάν: Ανείπωτος θρήνος στις κηδείες των 11 παιδιών που σκοτώθηκαν από επίθεση σε σχολείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαρύ πένθος κάλυψε την Κυριακή (28/7) τη πόλη των Δρούζων Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου κηδεύτηκαν τα 11 παιδιά, που σκοτώθηκαν μετά από πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ σε σχολείο.

Λίβανος – Γκολάν / reuters

Πάνω από δώδεκα υπουργοί και μέλη της Κνεσέτ επισκέφτηκαν τη βόρεια πόλη των Majdal Shams στο βόρειο Ισραήλ την Κυριακή (28/7), μετά τη φονική επίθεση με ρουκέτες, με τον κόσμο να προβαίνει σε άγριες αποδοκιμασίες.

«Τώρα έρχεσαι εδώ; Δέκα μήνες δεν ήρθες!» φώναξε ένας άνδρας που φορούσε στρατιωτική στολή στον υπουργό Στέγασης Νιρ Μπαρκάτ και στον Υπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος Ιντίτ Σίλμαν, αποσπώντας χειροκροτήματα από το πλήθος.

«Ένα drone χτυπά το Τελ Αβίβ και εσύ αναποδογυρίζεις την Υεμένη! Γιατί η Βηρυτό είναι ακόμα εκεί; Γιατί υπάρχει ακόμα η Βηρυτός;» ρώτησε θυμωμένος ο άντρας.

«Μήνες, μας βομβαρδίζουν. Το παιδί μου κλαίει το πρωί!» είπε ο άντρας, φωνάζοντας ότι ήταν σε εφεδρεία για δέκα μήνες. Πήρε το χέρι του Μπαρκάτ καθώς ο υπουργός τον πλησίασε. «Η ψυχή μας σχίζεται εδώ!» αυτός είπε.

Βρετανία: Το Λονδίνο εκφράζει ανησυχία για τον κίνδυνο κλιμάκωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι καταδίκασε την πυραυλική επίθεση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά και έφηβοι και εξέφρασε την ανησυχία του ότι αυτή μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βία.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει το πλήγμα στα υψίπεδα του Γκολάν το οποίο στοίχισε με τραγικό τρόπο τη ζωή 12 ανθρώπων. Ανησυχούμε βαθιά για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης και αποσταθεροποίησης. Εχουμε υπάρξει σαφείς ότι η Χεζμπολάχ θα πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της”, έγραψε ο Λάμι στην πλατφόρμα Χ.

Η ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου αρνείται κάθε ευθύνη για την επίθεση, ενώ το Ισραήλ απορρίπτει τη διάψευσή της και δεσμεύτηκε να πλήξει σφόδρα την οργάνωση.

Ελληνικό ΥΠΕΞ : Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση

Με μια ανάρτηση στο «X», το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τον βομβαρδισμό σχολείου στα Υψίπεδα του Γκολάν.

«Καταδικάζουμε την επίθεση με ρουκέτες στο #MajdalShams. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Όλα τα μέρη θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση».

Η ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα η οποία δημοσιεύει βίντεο από την κηδεία των παιδιών τα οποία έχασαν τη ζωή τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό