24.8 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Γλυκά Νερά: Εξετάζεται αν προκλήθηκε από πτώση drone – Τέσσερις προσαγωγές

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου η φωτιά που ξέσπασε στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ επιχείρησαν και εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Ειδικότερα, για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές με οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Πτώση drone

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκε drone στο έδαφος και εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από την πτώση του. Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, έχουν γίνει 4 προσαγωγές στο Τ.Α Παιανίας, των ατόμων που ήταν οι χειριστές του drone. Στο σημείο ήταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης που εκτελούσε υπηρεσία πυρασφάλειας, το οποίο και τους εντόπισε. Την προανάκριση θα κάνει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Credits: Flash.gr
Μήνυμα 112 και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή των Γλυκών Νερών, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα διενεργούνται εκτροπές:

1) AΓIOY IΩANNOY KAI KOΛOKOTPΩNH ΠPOΣ YMHTTO (ΠEPIOXH ΓΛYKA NEPA), 2) EΠI THΣ OΔOY ANAΣTAΣEΩΣ AΠO TO YΨOΣ TΩN NEKPOTAΦEIΩN (ΠEPIOXH ΠAΠAΓOY), 3) EΠI ANΩNYMOY OΔOY ΣTO YΨOΣ TOY ΣTPATOΠEΔOY ΣAKETA ΠPOΣ YMHTTO (ΠEPIOXH BYPΩNA).

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή #Γλυκά_Νερά Αττικής.Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 3, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό