26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Υπόθεση λίγων εβδομάδων η νέα Bentley Continental GT.

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από μερικές ημέρες μόλις η Bentley αποκάλυψε το κινητήριο σύνολο που θα αντικαταστήσει τον εμβληματικό twin-turbo W12 βενζινοκινητήρα. Ένα plug-in υβριδικό σύνολο ονόματι “Ultra Performance Hybrid” που είναι ικανό για 782 ίππους και 1.000 Nm ροπής ενώ παράλληλα προσφέρει 80 χιλιόμετρα εμβέλειας μηδενικών εκπομπών ρύπων και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της τάξης των 50 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Τώρα όμως, έφτασε η ώρα να δούμε το μοντέλο στο οποίο θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά ο εντυπωσιακός, εξηλεκτρισμένος V8: τη νέα Bentley Continental GT.
Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα Continental GT δεν είναι μονάχα το ισχυρότερο και πιο δυναμικό μοντέλο στην 105-ετή ιστορία της αλλά θα είναι και το πλέον βιώσιμο, χωρίς να θυσιάζει μάλιστα την χειροποίητη πολυτέλεια και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που έχουν γίνει συνώνυμα με την Bentley. Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας πλαισίου της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου του ενεργού συστήματος τετρακίνησης με torque vectoring, του συστήματος τετραδιεύθυνσης, του ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, του ηλεκτρικού ενεργού ελέγχου κλίσεων και των νέων αμορτισέρ διπλής βαλβίδας εξασφαλίζουν κορυφαία ποιότητα κύλισης αλλά και επιδόσεις ενώ το νέο design και η νέα σουίτα τεχνολογιών ολοκληρώνουν την τελευταία γενιά ενός μοντέλου που σε μεγάλο βαθμό έχει ορίσει τη σύγχρονη Bentley.

Να θυμίσουμε ότι η Continental GT παρουσιάστηκε αρχικά το 2002 και ήταν το μοντέλο που ξεκίνησε την αναγέννηση της αγγλικής μάρκας. Από το ντεμπούτο της, χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια για να δεκαπλασιαστούν οι πωλήσεις ενώ παράλληλα, η Continental GT λειτούργησε ως έμπνευση για το design άλλων, μελλοντικών μοντέλων και όρισε τα νέα δεδομένα στον τομέα των επιδόσεων και των δυναμικών χαρακτηριστικών για την Bentley. Η δεύτερη γενιά ήρθε στο Παρίσι το 2010 και ήταν αυτή που χρησιμοποίησε πρώτη τον νέο, τότε 4-λιτρο V8 ενώ 8 χρόνια αργότερα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η 3η γενιά, βασισμένη σε μία ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική, με νέο κινητήρα, νέα ανάρτηση, νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, νέο design και νέα τεχνολογία επαναπροσδιορίζοντας το ύψος του πήχη στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των πολυτελών GT. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Continental GT έσπασε ρεκόρ ταχύτητας, κατέκτησε πρωταθλήματα και νίκησε σε αγώνες αντοχής αλλά ενδεχομένως το σημαντικότερο είναι ότι καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του αγοραστικού κοινού ως ΤΟ πολυτελές grand tourer. Ένα σύμβολο status το οποίο προσφέρει όλα αυτά που περιμένει κανείς από μία σύγχρονη Bentley. Τώρα, έρχεται η 4η γενιά της Bentley Continental GT με ακόμα περισσότερα – περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη δύναμη, περισσότερη πολυτέλεια και καθώς όπως είπαμε, η Continental GT όπως όλες οι Bentley οφείλει να είναι σύγχρονη, πολύ περισσότερη βιωσιμότητα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό