27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπόθεση ημερών το ηλεκτρικό Mini John Cooper Works E!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το MINI John Cooper Works E PROtotype σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο ως το πρώτο ηλεκτρικό MINI John Cooper Works. Με εντυπωσιακή σχεδίαση και προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αυτό το πρωτότυπο ενσαρκώνει τη δέσμευση της MINI στην καινοτομία και την ηλεκτροκίνηση. Το MINI John Cooper Works E, που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του αργότερα φέτος, αποτελεί μία τολμηρή κίνηση στην εξελικτική πορεία της ΜΙΝΙ, συνδυάζοντας την πλούσια κληρονομιά της μάρκας με την τεχνολογία αιχμής με αποτέλεσμα η μελλοντική γκάμα του John Cooper Works να περιλαμβάνει τόσο βενζινοκίνητα όσο και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ως μια αναφορά στην ιστορική νίκη του Mini Cooper S στο Rallye Monte Carlo του 1964 πριν από 60 χρόνια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα χαρακτηριστικό καμουφλάζ που σχεδιάστηκε από την ομάδα σχεδίασης της MINI και το λογότυπο “37”, σε ανάμνηση αυτού του αξιοσημείωτου επιτεύγματος. Το έμβλημα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της MINI στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η δυναμική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που διεξάγεται από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου, προσφέρει μια γεύση από το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων, αναδεικνύοντας τον εμβληματικό σχεδιασμό και τη μηχανολογική υπεροχή της MINI. Οι φίλοι και οι λάτρεις της αυτοκίνησης μπορούν να προσβλέπουν σε μια αξέχαστη επίδειξη των ικανοτήτων του MINI John Cooper Works E PROtotype κατά τη διάρκεια της απαιτητικής ανάβασης.

Να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου παραμένουν ακόμα ένα επτασφράγιστο μυστικό, η λογική λέει ότι το John Cooper Works E θα αποτελεί ένα βήμα προς τα επάνω σε σύγκριση με το ήδη ικανό Mini Cooper SE των 218 ίππων και 330 Nm ροπής που είναι ικανό να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 6.7 δευτερόλεπτα. Υποθέτουμε λοιπόν ότι η ιπποδύναμη θα υπερβαίνει τα 220 άλογα και ότι η μπαταρία θα είναι αυτή των 54.2 kWh ώστε η αυτονομία να παραμείνει βιώσιμη, αν και χαμηλότερη των 402 χιλιομέτρων που προσφέρει το Cooper SE. Δεν γνωρίζουμε όμως κατά πόσο θα υπερβαίνει τα 220 άλογα, ούτε αν η αύξηση θα οφείλεται στην αντικατάσταση του ηλεκτροκινητήρα με έναν ισχυρότερη ή στην προσθήκη ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα! Η πλατφόρμα σίγουρα υποστηρίζει διατάξεις με δύο ηλεκτροκινητήρες αλλά δεν ξέρουμε αν η Mini θέλει να κινηθεί σε αυτό το μονοπάτι δεδομένης της σημαντικής αύξησης στο βάρος που περιλαμβάνει ο διπλασιασμός των ηλεκτροκινητήρων. Κατά τα άλλα, περιμένουμε αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, μεγαλύτερους τροχούς και πιο σκληρή ανάρτηση σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο πακέτο αισθητικής και αεροδυναμικής βελτίωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες σε μερικές ημέρες!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό