12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υποχωρούν οι τιμές, κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πετρέλαιο υποχώρησε παράλληλα με τις περισσότερες αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για ενδείξεις ραγδαίας επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI υποχώρησαν έως και 5,9% στα 102 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο πιέστηκε χαμηλότερα την Τρίτη, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν και το δολάριο εκτινάχθηκε.. Η Citigroup δήλωσε ότι το αργό θα μπορούσε να πέσει στα 65 δολάρια φέτος σε περίπτωση ύφεσης, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πιο ανοδικό σενάριο της JPMorgan Chase & Co. για τα 380 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μειώθηκαν τον περασμένο μήνα εν μέσω κλιμακούμενων φόβων για οικονομική επιβράδυνση καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν επιθετικά τα επιτόκια.

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης στην Ασία την Τρίτη. Η ναυαρχίδα της τιμής του αργού πετρελαίου Arab Light θα είναι 9,30 δολάρια πάνω από το περιφερειακό σημείο αναφοράς του τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 2,80 δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό