35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Υποχωρεί ο καύσωνας και η σκόνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Παρασκευή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους μέχρι το μεσημέρι θα είναι πιο αυξημένες, ωστόσο θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Εξαίρεση θα αποτελέσει η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Σχετικά αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, με σταδιακή τάση μείωσης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ωστόσο στα ανατολικά και τα νότια θα παραμείνει υψηλή. Συγκεκριμένα, θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 34 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 36 με 39 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 39 με 40 και τοπικά 41 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό