25.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Υποχωρεί η δυναμική της πυρκαγιάς- Στόχος να σβήσουν τα «καντηλάκια»

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποχωρεί η δυναμική του πύρινου μετώπου στην Πάρνηθα, με την φωτιά να βρίσκεται αυτή την ώρα σε ύφεση.

Στην περιοχή, δεν έχει πληγεί σε καμία περίπτωση ο πυρήνας του Εθνικού Δρυμού. Στην ουσία όμως η κορυφή του μετώπου το μεσημέρι έφτασε στα όρια του Δρυμού.

Αυτό αναφέρουν και πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο- τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν μία με δύο μικρές εστίες πάνω στην κουρφή, οι οποίες τροφοδοντούται μεν από τον άνεμο αλλά τις σπρώχνει περισσότερο προς την περιοχή του καμένου.

Στο μεταξύ, μέχρι να πέσει το σκοτάδι, ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ στην ουρά της φωτιάς, επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν το ένα μετά το άλλο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις κατά τόπους εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων, θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα:

Πάρνηθα: Δασοκομάντος μπαίνουν στην χαράδρα για να σώσουν τον Εθνικό Δρυμό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό