16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υποχρεώσεις και ευθύνες εξωτερικών λογιστών-φοροτεχνικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κόμβος διοργανώνει
διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τις υποχρεώσεις και ευθύνες των εξωτερικών λογιστών-φοροτεχνικών που απορρέουν από τους νόμους 4557/2018 (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), 5026/2023 (πόθεν έσχες) και 5002/2023 (άρση τηλεφωνικού απορρήτου)

Το σεμινάριο διοργανώνεται την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, ώρα 17:30 και απευθύνεται σε εξωτερικούς λογιστές-φοροτεχνικούς. Θεματολογία:

Μέσα από παραδείγματα και περιπτωσιακή μελέτη θα οροθετηθούν:  

1. οι πράξεις που συνιστούν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες,

2. η μεθοδολογία τοποθέτησης – στρωματοποίησης – ενσωμάτωσης των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιουσία του δράστη

3. τα όρια του επαγγελματικού απορρήτου

4. τα κριτήρια καθορισμού του  πλαισίου, των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση εντύπων συμμόρφωσης καθώς και της ταυτόσημης εκπαίδευσης του προσωπικού ως προς την διαμόρφωση/διατύπωση εσωτερικής διαδικασίας και πολιτικής αναφορικά με την εκτίμηση κινδύνου, την λήψη μέτρων δέουσας επιμέλειας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων

5. Τους παράγοντες και τη διαδικασία αναφοράς ύποπτων συναλλαγών στην Αρχή

6. Την ευθύνη του εξωτερικού λογιστή – φοροτεχνικού (ποινικές και διοικητικές κυρώσεις)Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους την υπηρεσία παρακολούθησης όλων των διαδικτυακών σεμιναρίων που
θα πραγματοποιηθούν από τον κόμβο, για ένα έτος, με τα γνωστά σε όλους
πλεονεκτήματα της διαδραστικής μας πλατφόρμας, με τη σφραγίδα και την
εγκυρότητα που μόνο το TAXHEAVEN και οι εισηγητές του μπορούν να εγγυηθούν.Πληροφορίες για τα προγραμματιζόμενα σεμινάρια στην πορεία του έτους μπορείτε να βλέπετε από εδώ.Εγγραφή μπορείτε να κάνετε από την κεντρική σελίδα του κόμβου.

Εισηγητής:Διονυσοπούλου ΝέναΔικηγόροςΕιδικεύεται σε υποθέσεις φορολογικού, εταιρικού και κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου καθώς και σε ζητήματα ακίνητης περιουσίας.Αρθρογραφεί από το 2015 στο TaxheavenΕπιστημονική ομάδα κόμβου:

Στο σεμινάριο θα παρίστανται αρκετά μέλη της επιστημονικής ομάδας του κόμβου προκειμένου να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα.Κόστος συμμετοχής:Το κόστος παρακολούθησης για κάθε σεμινάριο είναι 35,00 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό