24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

«Υποφέρουμε, ο Νετανιάχου να κάνει ό,τι μπορεί»: Η ύστατη έκκληση της 24χρονης ομήρου της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τελευταίο βίντεο της 24χρονης Εντέν Γιερουσάλμι, της μιας από τους έξι ομήρους που εκτελέστηκε από τη Χαμάς τα προηγούμενα 24ωρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει λαϊκή οργή στο Ισραήλ, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς.

Στο βίντεο που τράβηξε η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση, φαίνεται η 24χρονη να απευθύνεται, μεταξύ άλλων, στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και να τον καλεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τους ελευθερώσει. «Υποφέρω και υποφέρουμε όλοι», λέει η 24χρονη.

Η νεαρή κοπέλα απευθύνεται συγκινημένη στην οικογένειά της εκφράζοντας την αγάπη στους γονείς και τις δύο αδερφές της, λέγοντας «μου λείπετε».

Hamas has admitted to killing hostages and released a video of slain hostage Eden Yerushalmi. They’ve issued new instructions to guards on handling hostages if Israeli troops approach. Read more: https://t.co/yk0vYJdUeL

📹: video released by Hamas pic.twitter.com/uc3FFKybcR

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) September 3, 2024

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο για το οποίο έδωσε την άδεια η οικογένεια της Εντέν, οι συγγενείς της σε μήνυμά τους ανέφεραν τα εξής: «Αγαπημένη μας Εντέν, σε αγαπάμε πολύ και μας λείπεις. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας».

Η 24χρονη εργαζόταν ως μπαργούμαν στο μουσικό φεστιβάλ Νόα κατά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Την ημέρα της απαγωγής της, η Εντέν είχε στείλει σε συγγενείς της ένα βίντεο με πύραυλο να πέφτει στο χώρο του φεστιβάλ, ενώ η ίδια καλούσε την αστυνομία και ζητούσε βοήθεια.

Τις επόμενες τέσσερις ώρες, μάλιστα, η 24χρονη μίλησε στο τηλέφωνο με τις αδερφές της, με τις τελευταίες της λέξεις να είναι «με έπιασαν».

Χαμάς: «Αν συνεχίσει το Ισραήλ, οι όμηροι θα γυρίσουν σε σάβανα»

Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ παρέλυσε από γενική απεργία, με τις χιλιάδες κόσμου να ζητούν από τον Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Χαμάς για την επιστροφή των ομήρων, η παλαιστινιακή οργάνωση απείλησε το βράδυ της Δευτέρας (2/9) ότι οι όμηροι θα επιστρέψουν στους συγγενείς τους «τυλιγμένοι σε σάβανα» εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

Ο Άμπου Ουμπάινταν, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ανέφερε ότι η οργάνωση έδωσε νέες οδηγίες στους φύλακες για το πώς να χειριστούν τους ομήρους, εάν οι ισραηλινές δυνάμεις πλησιάσουν στα σημεία όπου βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό