24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπουργός “κάνει” τον κορωνοϊό ευκαιρία αν και καταδίκαζε τις “αρπαχτές”

Ειδήσεις Ελλάδα

Φίλης κατά Άδωνη για το 5ευρω μάθημα της σχολής του υπουργού ανάπτυξης

Με καυστικό σχόλιο του ο πρώην Υπουργός Υγείας Νίκος Φίλης στηλίτευσε την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης να χρησιμοποιήσει το  χαρτοφυλάκιό του για να διαφημίσει επιχειρηματική του δραστηριότητα. Την ώρα μάλιστα που όλα τα σχολεία είναι κλειστά και οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές θα χάσουν σίγουρα ένα μήνα σχολικών μαθημάτων με προοπτική να μην ξανανοίξουν τα σχολεία για φέτος.

Ενώ παράλληλα, του Υπουργείο Παιδείας της δικής του κυβέρνησης δεν έχει βρει καμιά λύση για τα διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία είναι μέχρι στιγμής μόνο ευχολόγια, με μαθητές και γονείς να είναι σε απόγνωση, να μην μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο, λόγω υπερφόρτωσης, άλλοι να μην έχουν γνώσεις υπολογιστών, άλλοι να μην έχουν τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό, ούτε την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν,  αλλά ακόμη όταν ή αν τα καταφέρουν, τα μαθήματα να είναι αδύνατον να αναπληρωθούν υπο αυτές τις συνθήκες. Σημειώνουμε ότι είναι ο ίδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που στις 27 Μαρτίου 2020 αναφερόμενος σε συνέντευξή του σε όσους αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα προσπαθούν να ωφεληθούν οικονομικά αισχροκερδώντας κατά των Ελλήνων πολιτών, είχε δηλώσει «Δεν είναι ώρα για αρπαχτές, όποιος δεν το έχει καταλάβει θα το πληρώσει» 

Παρά όλα τα άνωθι, υπουργός της Κυβέρνησης αποφάσισε να διαφημίσει, με το αζημίωτο την δική του σχολή διαδικτυακών μαθημάτων, για να λάβει την απάντηση του Νίκου Φίλη:

«Και ξάφνου μέσα στις δυσκολίες των ημερών, Τρίτη πρωί μαθαίνουμε πως η λύση για την παιδεία των μαθητών θα έρθει από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και όχι από το υπουργείο Παιδείας!

Και μάλιστα κατευθείαν από τον ίδιο τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη! Με απευθείας διαδραστικό πρόγραμμα για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα της Ελληνικής Αγωγής! Με πιστοποιητικό παρακολούθησης! Με κόστος μόλις 5 ευρώ!».

«Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει κι άλλες καινοτόμες ιδέες για την εκπαίδευση και την κατάρτιση και δεν σταματά στα voucher-περίγελο για τους επιστήμονες. Μόνο που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνει ένα σεμινάριο στα μέλη της, τόσο για τα Ασυμβίβαστα που ορίζει το Σύνταγμα όσο και για τα Όρια που ορίζει η ηθική!» συμπληρώνει ο Νίκος Φίλης και καταλήγει με τη λέξη «ντροπή!»

Δεν είναι ώρα για διαφήμιση της επιχείρησης σας. //t.co/Cn5gO56xmd

— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) March 31, 2020

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί άμεσα και να απαντήσει αν στηρίζει ή αν αποδοκιμάζει την κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη να «εκμεταλλευτεί την κρίση διαφημίσει εκπαιδευτικά προγράμματα, επί πληρωμή, της σχολής του»

Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να πάρει άμεσα θέση για την κίνηση του υπουργού του, που έγινε κατά παράβαση του ασυμβίβαστου που προβλέπεται στο Σύνταγμα.

«Περιμέναμε υπομονετικά όλη μέρα μία απάντηση από την κυβέρνηση για τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εκμεταλλεύεται την κρίση για να διαφημίσει εκπαιδευτικά προγράμματα, επί πληρωμή, της σχολής του. Όπως φαίνεται, ούτε το Σύνταγμα και το ασυμβίβαστο που προβλέπει για τους υπουργούς, ούτε φυσικά η ηθική έχει κάποια σημασία για τον κ. Γεωργιάδη. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται. Οφείλει να απαντήσει άμεσα: Στηρίζει ή αποδοκιμάζει τις πρακτικές του υπουργού του να διαφημίζει την οικογενειακή του επιχείρηση;».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό