25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Στον βορρά ξεκινάει η «νέα φάση» του πολέμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες ώρες μετά τη δεύτερη έκρηξη πομπών και ασυρμάτων μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι το πολεμικό ενδιαφέρον του Ισραήλ έχει μετατοπιστεί στο βόρειο μέτωπο καθώς εκεί ξεκινά μια «νέα φάση» του πολέμου.

«Το κέντρο βάρους κινείται βόρεια. Εκτρέπουμε δυνάμεις, πόρους και ενέργεια προς το βορρά», αναφέρει ο Γκαλάντ στο προσωπικό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, σε δηλώσεις που δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του.

Νωρίτερα την Τετάρτη, τμήματα του Ισραηλινού στρατού αναπτύχθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, μετά από μάχες για μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας φάσης σε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να προσαρμοστούμε», λέει ο Γκαλάντ. «Θα χρειαστούμε συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο πόλεμος απαιτεί μεγάλο θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή».

Όπως μάλιστα αναφέρει, οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ στο βορρά είναι «σαφείς και απλοί: να επιστρέψουν οι κάτοικοι των πόλεων στο βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους».

«Δεν έχουμε ξεχάσει τους ομήρους και δεν έχουμε ξεχάσει τα καθήκοντά μας στο νότο. Αυτό είναι το καθήκον μας και το εκτελούμε ταυτόχρονα», προσθέτει ο Γκαλάντ.

«Δεν ξεχάσαμε τους ομήρους (σ.σ. που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας) και δεν ξεχάσαμε τις αποστολές μας στα νότια. Μας υποχρεώνει το καθήκον και διεξάγουμε αυτά τα έργα ταυτόχρονα» κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό