15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της «ναλοξόνης» σε ουσιοεξαρτώμενους

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «ναλοξόνη», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιο Θεοχάρη και τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη, με αντικείμενο την αλλαγή του νομικού πλαισίου, όσον αφορά τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «ναλοξόνη», του μοναδικού αντιδότου για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας οπιοειδών.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι εδώ και χρόνια, η διεύρυνση της χρήσης της ναλοξόνης, αποτελεί πάγιο αίτημα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών και των Φορέων και των Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματικότερη παροχή φροντίδας στους ουσιοεξαρτώμενους.  

Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε με την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης, η οποία καθορίζει  τις προϋποθέσεις χορήγησης, συνταγογράφησης και διάθεσης της ναλοξόνης. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό