26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Υποστήριξη στο ισραηλινό σχέδιο εξέφρασε η Γαλλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα Σάββατο 1η Ιουνίου, με ηλεκτρονικό μήνυμα την υποστήριξη του στο σχέδιο των ΗΠΑ για παύση πυρός στην Γάζα.

«Υποστηρίζουμε την πρόταση συνολικής συμφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους στην περιοχή για την επίτευξη μίας λύσης που θα εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους» αναφέρει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η Γαλλία επιδιώκει την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και την δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή.

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι οι «όροι» για την επίτευξη «μόνιμης κατάπαυσης του πυρός» στην Γάζα δεν έχουν μεταβληθεί στο ισραηλινό σχέδιο και περιλαμβάνουν την «καταστροφή» της Χαμάς καθώς και την «απελευθέρωση όλων των ομήρων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Σύμφωνα με την πρόταση, το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιμένει ώστε οι όροι αυτοί να εκπληρωθούν πριν από την εφαρμογή μίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός. Η ιδέα ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό