18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υποκλοπές: Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Ποιοι θα καταθέσουν – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, στις 12 το μεσημέρι, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς έχουν κληθεί για κατάθεση τέσσερα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης των υποκλοπών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) που ζήτησαν να προσκληθούν για ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος και ο ισραηλινός επιχειρηματίας Ταλ Ντίλιαν.

Ο Τζαβάρας και η Κεφαλογιάννη

Οι συμμετέχοντες βουλευτές, στην επιτροπή,  είναι 19, με την ΝΔ να έχει οριακή πλειοψηφία καθώς απαριθμεί 10 βουλευτές.

Μητσοτάκης: Δυνατή μια «win-win» λύση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάρει ότι τα αιτήματά του θα μπουν σε ψηφοφορία και θα υποστηριχθούν όχι μόνο από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης άλλα και από γαλάζιους βουλευτές  και δη την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία -όπως και ο Κώστας Τζαβάρας- έχει τοποθετηθεί δημόσια, υποστηρίζοντας πως το απόρρητο για την λειτουργία της ΕΥΠ αίρεται ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει αρμοδιότητα ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κώστας Τζαβάρας με επιστολή του προς τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Μπούγα ζήτησε την αντικατάστασή του. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το έκανε γιατί επιθυμεί να διατηρήσει τις απόψεις του χωρίς να φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό