24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υποκλοπές: Απόρρητη επιστολή Ράμμου σε Τασούλα – Ποια πρόσωπα κατονομάζει – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Χρήστος Ράμμος έστειλε, ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης, επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι βάση του άρθρου 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή που φέρει την ένδειξη «απόρρητο» στους προαναφερθέντες παραλήπτες.

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής Τι προκύπτει

Σύμφωνα με τις πληροφορίες με την επιστολή γνωστοποιείται πως έξι από τα πρόσωπα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε (στις 7 Δεκεμβρίου) να διερευνηθεί εάν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Χρήστος Ράμμος έστειλε δύο επιστολές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, με τις οποίες ζήτησε να καταθέσει τα ευρήματα από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ. Ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό,  προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Τσίπρας έχει ήδη ενημερωθεί

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον Χρήστο Ράμμο στην ΑΔΑΕ παρέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τους υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους.

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» ήταν η δήλωση του κ. Τσίπρα μετά το τέλος της συνάντησης.

Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνει αύριο τη Βουλή για το περιεχόμενο της επιστολής Ράμμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό