12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υποκλοπές – Ανδρουλάκης: Να γίνουν οι εκλογές σε καθαρό τοπίο – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για να ισχυρό και οργανωμένο παρακράτος πίσω από το επιτελικό συγκεντρωτικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Δύο μήνες μετά την ΔΕΘ, τότε που όλοι μας έλεγαν υπερβολικούς αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, αντιμετωπίζουμε ένα κλίμα εντελώς διαφορετικό», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο θεσμικός ρόλος που επιλέξαμε είχε τελικά αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι ο παρακρατικός βραχίονας θα καμφθεί. Λόγο έκανε μάλιστα για τις λίστες με τα ονόματα που έχουν δημοσιευτεί, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, όπως έπραξε ο ίδιος.

Ακάρ: Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο

«Η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι έρχεται ευρωπαϊκή καταδίκη, έφερε ένα σχέδιο νόμου, που παρά τα όποια θετικά στοιχεία, δεν θίγει επί της ουσίας τον πυρήνα των σοβαρών  παθογενειών του συστήματος. Εξακολουθεί να λείπει κάθε διάθεση λογοδοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οχι» σε εκλογές με το θέμα των υποκλοπών ανοιχτό είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ζήτημα των παρακολουθήσεων δεν αφορά μόνο την πολιτική κοινότητα αλλά όλους τους πολίτες, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε χαρακτηρίζοντάς το ως πρόβλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παθογένεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προχώρησε ακόμη σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Κυβέρνηση, ύστερα από το σχέδιο νόμου που δημοσιεύτηκε για τις υποκλοπές.

«Επιμένουμε θεσμικά. Ζητούμε την πλήρη αιτιολόγηση της άρσης απορρήτου και την αποκοπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο», σημείωσε.

«Προτεραιότητά μας είναι οι ανεξάρτητες αρχές που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ για να ενισχύσει τη Δημοκρατία, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια, να έχουν ισχυρές αρμοδιότητες για να διασφαλίζουν όλα αυτά τα οποία οδηγούν την Ελλάδα σε μια ευρωπαϊκή θεσμική κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το θέμα των παρακολουθήσεων, είναι ένα ζήτημα που αφορά λίγους, μια μικρή ομάδα ανθρώπων.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλίες εντός της εβδομάδας προκειμένου να υπάρξει έλεγχος των κινητών τηλεφώνων όλων των βουλευτών και των συνεργατών τους, ώστε όπως είπε να «πάψουν να υπάρχουν φήμες, υποψίες και ο πολιτικός κόσμος να είναι όμηρος αυτής της κατάστασης»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό