20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπεγράφη ο οδικός χάρτης της ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπογράφηκε ο  οδικός χάρτης της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ της Γαλλίας και της Ελλάδας .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Η ελληνογαλλική στρατηγική εταιρική σχέση συνδέει τις δύο χώρες στο στρατιωτικό πεδίο. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων σε επίπεδο ΕΕ και ΝΑΤΟ, η συμφωνία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση και μακροπρόθεσμη οργάνωση των στρατιωτικών αμυντικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Επιτρέπει την υλοποίηση της διμερούς ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Ως εκ τούτου, η Γαλλία και η Ελλάδα συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή άμυνα και στην ευρω-ατλαντική ασφάλεια επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους υπέρ της ελεύθερης εναέριας και θαλάσσιας κυκλοφορίας, σεβόμενες το διεθνές δίκαιο.

Ο οδικός χάρτης που υπεγράφη στις 21 Ιανουαρίου 2022 στην Αθήνα συγκεκριμενοποιεί τη στρατιωτική πτυχή της στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Θα επιτρέψει στις γαλλικές και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν την κοινή στρατηγική τους κουλτούρα και την επιχειρησιακή τους διαλειτουργικότητα σε πολλούς τομείς, προς το συμφέρον των δύο στρατών μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ελληνογαλλικός διάλογος ενισχύεται και η διμερής στρατιωτική συνεργασία επεκτείνεται.

Η υπογραφή αυτού του εγγράφου υλοποιεί την ολοκλήρωση μιας κοινής διμερούς εργασίας αρκετών μηνών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό