22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπήρχε VW Golf με V10

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στον μισό αιώνα ζωής και στις 8 γενιές που έχει συμπληρώσει μέχρι σήμερα το VW Golf υπήρξαν και κάποιες πολύ σπέσιαλ περιπτώσεις.
Ιδίως στην πέμπτη γενιά του η οποία είχε και πολλές σπορ εκδόσεις που ήταν καινοτόμες για την εποχή τους, όπως το 3.2 με τον VR6 κινητήρα που βλέπουμε στην φωτογραφία του κειμένου.
Την ίδια εποχή πάντως οι μηχανικοί της VW είχαν φτάσει τα πράγματα σε ακόμα πιο ακραίες καταστάσεις.
Όχι μόνο με το GTI W12 με τους 650 ίππους. Αλλά και με ένα τετρακίνητο Golf το οποίο ήταν εφοδιασμένο με V10 κινητήρα. Ήταν τοποθετημένος εγκάρσια, σε αντίθεση με τις Galliardo και το R8 που ήταν στον διαμήκη άξονα.
Το όλο σχέδιο ήταν μια πρόβα για την εμπλοκή της VW στην Formula 1. Η απόδοση του κινητήρα ξεπερνούσε τα 500 άλογα και το κόκκινο στο στροφόμετρο έφθανε τις 8.200 στροφές.
Όπως λένε όσοι μηχανικοί το έζησαν από κοντά, ήταν ένα πραγματικά τρελό αυτοκίνητο με εκπληκτικό ήχο.
Μετά από αυτό το μοντέλο, οι μηχανικοί συνέχισαν να παίζουν με διάφορες ιδέες πάνω στο Golf, όπως το R400 της 7ης γενιάς με έναν δίλιτρο κινητήρα και απόδοση 400 ίππων.
Υπήρξε μάλιστα και μία έκδοση με τον πεντακύλινδρο εν σειρά της Audi, στο Golf R420, αλλά δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή, καθώς η Audi δεν ήθελε να υπάρξει πρόβλημα με το RS3.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό