20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η συντριπτική πλειοψηφία στη Γερμανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 72% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση θεωρεί σωστό αυτό το μέτρο

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Co-19, στο πρότυπο της απόφασης που έλαβε η Αυστρία, λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, ενώ η χώρα περνάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 20%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ερωτηθέντες μόνο σε ποσοστό 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Πρασίνων και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τα ποσοστά υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι άνω του 85%, ενώ στην περίπτωση των Φιλελευθέρων (FDP) βρίσκονται στο 59% και της Αριστεράς στο 72%. Συντριπτικά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάσσεται το 70% των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), με το 27% να διατυπώνει διαφορετική άποψη, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει λάβει το 70,5% των πολιτών, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 68%, ενώ την ενισχυτική δόση έχει λάβει ποσοστό 7,3%

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό