22.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπέρ της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου ο Κατρίνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης κλήθηκε να απαντήσει με ποιο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ταυτίζεται περισσότερο.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς έκανε την ακόλουθη ερώτηση: «Όταν αναφέρεστε στο κοινωνικό κράτος, ποιος είναι πιο κοντά στα πρότυπά σας; Ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κώστας Σημίτης; Ποιο από αυτά τα δύο πολύ διαφορετικά μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής είναι πιο κοντά στα πιστεύω σας και στις σύγχρονες ανάγκες;».

Με τον κ. Κατρίνη να δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Είναι σαφές ότι το κοινωνικό κράτος, όπως απέκτησε σάρκα και οστά τη δεκαετία του ’80, με ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας προσβάσιμο σε όλους, σε όλη την Ελλάδα, με πολίτες οι οποίοι μέχρι τότε πλήρωναν για το βασικό αγαθό της υγείας, νομίζω ότι το πρότυπο της πολιτικής της δεκαετίας του ’80 είναι αυτό που σήμερα επικαιροποιημένο – άρα υγεία προσβάσιμη για όλους, ασφάλιση για όλους με τις αναλογικές αμοιβές. Βεβαίως ένα κοινωνικό κράτος στην παιδεία, μιλάμε για τα πανεπιστήμια, αλλά δεν μιλάμε για τα δημόσια σχολεία, δεν μιλάμε για αυτά τα οποία βιώνουν οι γονείς που έχουν παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (…). Όλα αυτά κάνουν επιτακτική την ανάγκη επαναφοράς του προτύπου της δεκαετίας του ’80 του ΠΑΣΟΚ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό