26.1 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Υπάρχουν 5 βρώμικα σημεία στο σπίτι που παραδόξως αποφεύγεις να καθαρίσεις -Ξεκίνα από σήμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το εσωτερικό του κάδου σκουπιδιών; Όσο κι αν σκουπίζεις και σφουγγαρίζεις, τα βρώμικα σημεία στο σπίτι θα συνεχίσουν να υπάρχουν κι ήρθε η στιγμή να τα μάθεις. 

Θεωρείς ότι φημίζεσαι για την καθαριότητά σου; Τακτοποιείς και σφουγγαρίζεις με κάθε ευκαιρία; Καλά κάνεις, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Ακόμα κι αν ξέρεις να καθαρίζεις τους χώρους του σπιτιού σαν επαγγελματίας, υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που σου διαφεύγουν.

Αν θες να έχεις ένα σπίτι όσο το δυνατόν πιο καθαρό, ίσως το μόνο που έχεις να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι να μάθεις τα αναπάντεχα βρώμικα σημεία στο σπίτι και να τα προσθέσεις στη ρουτίνα καθαριότητας που ακολουθείς. Μη ξεχνάς πως ακόμα κι αν μάθεις ποια είναι αυτά, δε θα αλλάξει τίποτα αν τα απολυμάνεις μόνο μία φορά. Χρειάζονται πολύ περισσότερες.

Τι σου διαφεύγει λοιπόν;

Σημεία που απαιτούν μεγάλη προσοχή

Μερικά από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού σου είναι επίσης μερικά από τα πιο προφανή, στα οποία δε δίνεις σημασία. Ποια είναι αυτά; Διακόπτες για τα φώτα, πόμολα στις πόρτες, τα ντουλάπια και τα συρτάρια. Είναι τόσο προφανή, όμως ποια ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το πόμολο της πόρτας του δωματίου σου;

Αυτές οι επιφάνειες αγγίζονται συνεχώς από όλους μέσα στο σπίτι, δημιουργώντας έτσι εστίες που είναι εύκολο να εξαπλωθούν τα μικρόβια. Επιπλέον, όσο περισσότερη βρωμιά μαζεύεται εκεί, τόσο πιο εμφανές είναι. Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις καθαρίζεις πιο συχνά.

4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις τέλεια χρησιμοποιώντας απλά…γάλα

Το εσωτερικό των κάδων σκουπιδιών

Ναι, αλλάζεις σακούλα, αλλά είναι αυτό αρκετό; Μπορεί συχνά να έχει πέσει στην αντίληψή σου ότι μυρίζει ο κάδος σκουπιδιών χωρίς να έχεις πετάξει κάτι που να προκαλεί αυτή τη δυσοσμία. Έχεις καθαρίσει ποτέ το εσωτερικού του κάδου;

Ακόμα και με τη σακούλα που χρησιμοποιείς, είναι πολύ πιθανό να πέσουν στον κάδο υγρά ή κομμάτια φαγητού, κάτι που αν δεν καθαριστεί, θα προκαλέσει άσχημες οσμές και φυσικά θα μαζευτούν μικρόβια.

Καφετιέρα

Εάν χρησιμοποιείς καφετιέρα, πιθανότατα διαθέτει δίσκο υπερχείλισης όπου τοποθετείς το φλιτζάνι σου. Αν παρατηρήσεις, σίγουρα αυτό το σημείο έχει λερωθεί, μαζεύοντας νερό, καφέ και μικρόβια. Γενικά, όμως, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να μην καθαρίζουμε συσκευές που χρησιμοποιούμε ακόμα και τακτικά στην κουζίνα μας, όπως καφετιέρα, βραστήρες, τοστιέρα και πολλές ακόμη.

Τάπα νεροχύτη

Μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό, αλλά αυτό που έχεις βάλει για να μαζεύει τα τρόφιμα που έχουν απομείνει στον νεροχύτη είναι βρώμικο. Ναι, μιλάω για αυτό το μικρό και χρήσιμο σουρωτηράκι που σε έχει σώσει πολλές φορές και ο σωλήνας έχει σταματήσει να βουλώνει.

Αν το παρατηρήσεις καλά, είναι πολύ βρώμικο και απλά ζητάει λίγη προσοχή. Δημιούργησε ένα διάλυμα από ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων και ξύδι και καθάρισέ το καλά. Μη ξεχάσεις να το κάνεις συχνά, αλλιώς πάλι αποφάγια και μικρόβια θα μαζευτούν.

Μαξιλάρια

Ενώ γνωρίζεις ότι πρέπει να πλένεις τακτικά τις μαξιλαροθήκες σου, μπορεί να μην συνειδητοποιείς ότι και τα ίδια τα μαξιλάρια πρέπει να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα ακάρεα κάνουν πάρτι στα μαξιλάρια σου και δε νομίζω να θες να πλησιάζουν το πρόσωπό σου. Τέλος, μην ξεχνάς πως τα μαξιλάρια συγκεντρώνουν τον ιδρώτα, τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σου.

Γιατί το υπνοδωμάτιο συσσωρεύει την περισσότερη σκόνη σε όλο το σπίτι;

Σε γενικές γραμμές, τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι είναι εκεί που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας και που χρησιμοποιούμε πιο συχνά, ακριβώς γιατί τα συναναστρεφόμαστε τακτικά. Και αυτά είναι που πρέπει να καθαρίζεις με μεγαλύτερη συχνότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό