19.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

«Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά, πριν να φτάσουμε στην επόμενη παγκόσμια κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμη την καταστροφή από παγκόσμιες απειλές.

Μιλώντας κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το Σύμφωνο για το Μέλλον, είναι ένα σύμφωνο παγκόσμιας συναίνεσης. Όπως πρόσθεσε, είναι ένα πρώτο, απαραίτητο βήμα.

Ανέφερε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ για τα επόμενα δύο έτη συμμετείχε ενεργά σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα είναι καλό.

Το Σύμφωνό μας για το Μέλλον, ως σημείο παγκόσμιας συναίνεσης, αποτελεί μονάχα ένα πρώτο βήμα. Αλλά είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Είναι μια πολιτική δήλωση για δράση. Και η πολιτική βούληση είναι η απαραίτητη κινητήρια δύναμη για δράση, σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. pic.twitter.com/7r9LYSWGMd

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 22, 2024

Η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον.

Η σύνοδος βασίζεται στη Διακήρυξη του ΟΗΕ το 2020 για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού και αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας.

Η Ελλάδα αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, που επικεντρώνεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την παγκόσμια διακυβέρνηση, επαναβεβαιώνοντας τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το μεσημέρι (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εβραϊκές οργανώσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Κογκρέσου Ρόναλντ Λόντερ.

Επενδύσεις από το Κουβέιτ

Αργότερα ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ Αλ Χαλίντ Αλ Σαμπάχ στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του εμιράτου στη Νέα Υόρκη, με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου, των οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων σε διμερές επίπεδο.

O σεΐχης του Κουβέιτ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διακυβέρνηση, τη διπλωματία και τη συνολική κατεύθυνση της χώρας.

Κ. Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Το πρόγραμμα και οι επαφές

Νέα Υόρκη: Κοινή συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη – Μακρόν την ερχόμενη εβδομάδα



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό