24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

«Υπάρχει ασυμβίβαστο» με την εταιρεία του Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter), απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την εταιρεία Osios LLC, που στεγάζεται σε ουρανοξύστη στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρόκειται για την εταιρία από τα ταμεία της οποίας φέρεται να προήλθαν τα 230.000 ευρώ που είχε δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στη «Left Media».

Glomex

Glomex

Ο κ. Κασσελάκης κάνει αναφορά στην επιχειρηματική του δραστηριότητα και στην απουσία του στο εξωτερικό για 21 συναπτά έτη, ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να ενημερωθεί άμεσα από τους δικηγόρους του για το «αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι δεν είναι βουλευτής και πως αν υπάρχει ασυμβίβαστο «θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα πουλήσω ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος».

Στο τέλος της ανάρτησής του, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε κάποια υπονοούμενα, ενώ, στο υστερόγραφο έκανε ειδική μνεία στους εργαζομένους των ΜΜΕ του κόμματος: «Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δεν θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε. ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής». 

Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 23, 2024

«Υπάρχει ασυμβίβαστο»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος στον ΣΚΑΪ, στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη υπάρχει ασυμβίβαστο με την ιδιότητά του. 

«Το άρθρο 8 του νόμου 3213 του 2003, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016, ορίζει ότι απαγορεύεται σε βουλευτές – ευρωβουλευτές αλλά και σε αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, να διαθέτουν μετοχές ή το σύνολο της ιδιοκτησίας εξωχώριας εταιρίας», είπε ο κ. Χρυσόγονος. 

Ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι «σε αυτήν την περίπτωση προβλέπονται ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό