30.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Υπάλληλοι στην Κίνα εγκατέλειψαν την εταιρεία εν μέσω έρευνας για διαφθορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο γερμανικός κολοσσός κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού, Adidas, ανακοίνωσε την Τετάρτη την αποχώρηση δύο εργαζομένων από την κινεζική θυγατρική της, ενώ διεξάγεται έρευνα μετά τις υποψίες για εκτεταμένη διαφθορά.

«Βρέθηκαν στοιχεία ότι ένας υπάλληλος παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας κατά τις αλληλεπιδράσεις του με τοπικούς προμηθευτές», ανέφερε η Adidas σε δήλωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης, «κατέστη σαφές ότι ένα δεύτερο άτομο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της εταιρείας για ηγεσία με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Ως αποτέλεσμα, οι δύο υπάλληλοι «έφυγαν από την εταιρεία», εξήγησε η Adidas, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τους ακριβείς όρους της αποχώρησής τους, ούτε για τις φερόμενες «αστοχίες».

Αυτές είναι οι πρώτες συνέπειες μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ανεξάρτητους εξωτερικούς συμβούλους και η οποία συνεχίζεται.

Όλα ξεκίνησαν με μια ανώνυμη επιστολή που έλαβε η Adidas στις 7 Ιουνίου, η οποία την ειδοποιούσε για πιθανή υπεξαίρεση που διέπραξαν διευθυντές της θυγατρικής της στην Κίνα.

Αυτή η επιστολή υπογράφηκε από υπαλλήλους της Adidas και το περιεχόμενό της κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας τοπικός διευθυντής της εταιρείας κατηγορείται ότι έλαβε εκατομμύρια σε μετρητά από προμηθευτές, καθώς και ακίνητα.

Μόλις συνήλθε από την αναταραχή μετά τον βάναυσο χωρισμό της από τον Αμερικανό ράπερ Γε για τα αντισημιτικά σχόλιά του, η Adidas θέλει να ρίξει γρήγορα φως σε αυτή τη νέα υπόθεση, ενώ οι πωλήσεις της στην Κίνα απογειώθηκαν ξανά πέρυσι, μετά την πτώση που συνδέθηκε με την πανδημία της Co-19.

Η Adidas, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην Κίνα το 1997, έχει τώρα 14 εργοστάσια εκεί και το 2023 κατέγραψε το 15% των παγκόσμιων πωλήσεών της στην ασιατική χώρα, ή διαφορετικά 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8% από έτος σε έτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό