15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΜΑ: Ώρα να πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε αποφασιστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, πρόβλημα που γιγαντώθηκε με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, ειδικά για την ακριτική Ελλάδα, την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19. Πλέον οι ροές είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με το 2019. Οι δομές σε όλη τη χώρα, περιορίστηκαν σε 35 από 121. Οι νέες κλειστές/ελεγχόμενες δομές αντικαθιστούν τις απαράδεκτες, ανοικτές δομές των ημερών ΣΥΡΙΖΑ» απαντά στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΑ). 

Νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή τους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης και οι βουλευτές του κόμματος Αναστασία Γκαρά, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπουρνούς, Νεκτάριος Σαντορινιός και Γιώργος Ψυχογιός σημείωναν πως «αφού πιάστηκε στα πράσα, ο κ. Μηταράκης διέψευσε τον εαυτό του!».

Όπως επισήμαναν, «λίγες μόνο ώρες αφότου στηλιτεύσαμε την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε μόνιμες αποθήκες ψυχών και να  επωμιστούν μόνιμα οι τοπικές τους κοινωνίες όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μηταράκης αναγκάστηκε χθες να ακυρώσει τη ντροπιαστική από κάθε άποψη εγκύκλιο που ο ίδιος εξέδωσε!

Κάθε τους κυβίστηση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε βούληση ουσιαστικής και αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ότι το μόνο σχέδιο που έχουν αφορά το πώς θα μοιράσουν χρήμα στους “δικούς τους”, παίζοντας με τις ζωές ανθρώπων και εμπαίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Η παρωδία του επικίνδυνου θιάσου της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται. Η ώρα που θα πέσει η αυλαία, όμως, πλησιάζει και το ξέρουν. Ως τότε, παραμένουμε έτοιμοι να αντιπαλεύουμε άμεσα όλες τις ιδεοληπτικές τους αποφάσεις».

Απαντώντας, το υπουργείο υπογραμμίζει επιπλέον πως «στα νησιά μας η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτύχει τη γενναία αποσυμφόρησή τους.

Ειδικότερα, ενώ τον Ιούλιο του 2019 βρίσκονταν 17.057 Πολίτες Τρίτων Χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήτοι το 20% του συνόλου των ΠτΧ στη χώρα, σήμερα φιλοξενούνται σε αυτά 3.851 (10% του συνόλου της χώρας). Άρα, μειώθηκαν και οι διαμένοντες και το ποσοστό αυτών που είναι στα νησιά. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν.

Ως προς το ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, σήμερα παραμένουν για καταγραφή συνολικά 246 αιτούντες άσυλου, καθώς ο φράκτης επεκτάθηκε, ενώ 1.680 συνοριοφύλακες προσλήφθηκαν.

Ας απολογηθούν λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους ακρίτες για τα πεπραγμένα τους και ας σταματήσουν να ψάχνουν για ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν, προσπαθώντας να αναστατώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Η αποσυμφόρηση των νησιών έγινε πράξη, όπως έγινε πράξη η θωράκιση του Έβρου. Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος έφτασε» δηλώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό