21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υγειονομική βόμβα το Δρομοκαϊτειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Δρομοκαϊειο η διασπορά του κορωνοϊού είναι πια ανεξέλεγκτη. Ήδη έχουν εντοπισθεί περίπου 40 ασθενείς θετικοί και πάνω από 50 ασθενείς είναι ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»  το οποίο ανακοίνωσε ότι θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 8:30πμ.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου έχουν 27 ασθενείς θετικούς εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Επίσης σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση.

Το νοσοκομείο όπως λέει, έχει μετατραπεί πια σε νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό,  μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Ενώ, το γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 29 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία. Πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή.

«Παλεύει πολλές φορές το νοσηλευτικό προσωπικό με τους ασθενείς με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν 33 ασθενείς που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ως ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο. Ενώ, δεν υπάρχει απόγευμα – νύχτα στο νοσοκομείο παθολόγος, ούτε ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια γεγονός που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο  παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Και τέλος, δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων και ζητά οι ασθενείς με κορωνοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στα Γενικά Νοσοκομεία για να μην κινδυνεύουν και οι υγειονομικοί ενώ προαναγγέλλει ότι θα ζητηθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Τέλος, την Δευτέρα 22/03/2021 και ώρα 8:30πμ. έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος κορωνοϊού, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δρομοκαιτείου.

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό