16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Υβριδική και με 1.200 άλογα η διάδοχος της LaFerrari

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari F80 είναι η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, αντικαθιστώντας τη θρυλική LaFerrari και ενσωματώνοντας την πιο προηγμένη τεχνολογία που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο δρόμου.

Το νέο hypercar συνδυάζει έναν twin-turbo V6 κινητήρα 3,0 λίτρων με υβριδικό σύστημα κίνησης, αποδίδοντας συνολικά 1.200 ίππους, με στόχο να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων.

Η F80 ενσωματώνει τεχνολογίες από τη Formula 1 και το Le Mans, με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ να παρέχουν πρόσθετη ισχύ και άμεση απόκριση.

Η αεροδυναμική σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τα μονοθέσια της F1, με ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία όπως την ενεργή πίσω πτέρυγα και τον μεγάλο πίσω διαχύτη, που επιτρέπουν στην F80 να παράγει έως και 1.000 κιλά κάθετης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα.

Η Ferrari F80 έχει κατασκευαστεί με πλαίσιο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, διατηρώντας το βάρος της στα 1.525 κιλά και βελτιώνοντας την ακαμψία κατά 50% σε σχέση με τη LaFerrari.

Η ανάρτηση είναι ενεργή, αναπτυγμένη σε συνεργασία με τη Multimatic, προσφέροντας απίστευτη σταθερότητα στις στροφές και υψηλές ταχύτητες.

Ο σχεδιασμός της F80, δημιουργημένος από τον Flavio Manzoni, είναι ριζοσπαστικός και εμπνευσμένος από την επιστημονική φαντασία, αποφεύγοντας τις κλασικές γραμμές.

Το εσωτερικό έχει ασύμμετρη διαμόρφωση, με προτεραιότητα στον οδηγό, ενώ η διάταξη “1+1” διασφαλίζει ότι ο συνοδηγός έχει μια περιορισμένη θέση, ενσωματωμένη στο πλαίσιο.

Η παραγωγή της F80 θα περιοριστεί στις 799 μονάδες, με τιμή που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την εντυπωσιακή της απόδοση και τις τεχνολογικές καινοτομίες, η Ferrari F80 δεν είναι απλώς ένα νέο μοντέλο αλλά μια επίδειξη δύναμης και τεχνολογίας που επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κόσμο των hypercars, συνδυάζοντας την παράδοση της Ferrari με το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό