34.5 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Τώρα και στην Ελλάδα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πιο καυτό hatchback που έχει υπάρξει ποτέ και ένα από τα τελευταία που αγνοούν τα υβριδικά υποκατάστατα κυκλοφορεί ανάμεσα μας!

Το Civic Type R είναι ένα από τα ελάχιστα σπορ μοντέλα που σε επίπεδο φήμης μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και μια Ferrari. Πρόκειται για το απόλυτο ορόσημο της σπορ οδήγησης, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με τις επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στον δρόμο και την πίστα, το νέο Type R είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία του. Άλλωστε, ανάμεσα στις πάμπολλες διακρίσεις εξακολουθεί να φιγουράρει το ρεκόρ του ταχύτερου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής στο περιβόητο Nürburgring.

Και μόνο η εξωτερική εμφάνιση του ιαπωνικού hot-hatch εντυπωσιάζει με την αεροδυναμική σχεδίαση. Οι γραμμές του αμαξώματος είναι έντονες και δυναμικές, με την κάθε λεπτομέρεια να είναι μελετημένη για τη βέλτιστη ψύξη και την αεροδυναμική απόδοση. Η μεγάλη πίσω αεροτομή, ο διαχύτης και η τριπλέτα των εξατμίσεων υπογραμμίζουν την ισχυρή προσωπικότητα του Type R, ενώ οι ζάντες 19 ιντσών ενισχύουν την δυναμική και στιβαρή εικόνα.

Κάτω από το καπό του νέου Type R βρυχάται ένας 2,0 λίτρων τετρακύλινδρος VTEC Turbo κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 329 ίππους και 420 Nm ροπής. Ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει μπει ποτέ σε ένα Type R, συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με μπλοκέ διαφορικό, προσφέροντας μια άμεση και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης που αναβαθμίζεται με τη λειτουργία rev-match με auto blip. Το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 275 χλμ./ώρα.

Η μπροστινή ανάρτηση Dual Axis Strut, μία διάταξη που ελαχιστοποιεί το torque steer, έχει τροποποιηθεί με νέους κάτω βραχίονες βελτιωμένου σχήματος και ακαμψίας,  ενώ τα ενεργητικά αμορτισέρ διαθέτουν νέα ρύθμιση για βελτιστοποιημένο έλεγχο. Το σύστημα φρένων της Brembo έχει αναβαθμιστεί με τροποποιημένους αεραγωγούς ψύξης και πέρα από τον καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.

Ο διάκοσμος του νέου Honda Civic Type R είναι εξίσου συναρπαστικός με την εξωτερική εμφάνιση. Εξοπλισμένο με κορυφαία τεχνολογία, διαθέτει σύστημα infotainment με οθόνη αφής 10,2 ιντσών, υποστήριξη Apple CarPlay και Android Auto, και premium ηχοσύστημα.

Τα καθίσματα είναι εργονομικά σχεδιασμένα για μέγιστη άνεση και υποστήριξη κατά την οδήγηση, ενώ το κόκκινο δέρμα και οι αλκαντάρα λεπτομέρειες ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας και σπορ διάθεσης.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του στάνταρ μοντέλου έχει αναβαθμιστεί για το Type R, διατηρώντας μια λειτουργική απεικόνιση δύο οργάνων στα προγράμματα Comfort και Sport.

Συγκεκριμένα, μέσω ενός διακόπτη «drive mode» που βρίσκεται δίπλα στον επιλογέα ταχυτήτων, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τρία προκαθορισμένα προγράμματα (Comfort, Sport και Indiual). Ένα ειδικό μπουτόν για τη λειτουργία +R είναι τοποθετημένο ακριβώς επάνω από τον διακόπτη.

Η λειτουργία +R εστιάζει περισσότερο στις επιδόσεις και παραμένει η βέλτιστη επιλογή για οδήγηση στην πίστα. Σε αυτό το mode το Traction Control System και η λειτουργία Vehicle Stability Assist (VSA)  (VSA) μπορούν να απενεργοποιηθούν πλήρως. Η μοναδική εμπειρία +R ολοκληρώνεται με την αύξηση του θορύβου του κινητήρα, που προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στην εμπειρία οδήγησης.

Ταυτόχρονα, η επιλογή του +R ενεργοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο γραφικών, και προβάλλονται μόνον οι βασικές πληροφορίες οδήγησης σε πίστα. Το ψηφιακό στροφόμετρο που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων βρίσκεται πάνω από τις ενδείξεις δεδομένων σπορ οδήγησης, όπως θερμοκρασίες ζωτικής σημασίας, χρονόμετρο (lap timer) και μετρητής g-force.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων του, το νέο Type R διαθέτει επίσης μια μοναδική πλακέτα αρίθμησης, με τη διαφορά ότι τώρα είναι τοποθετημένη στο ταμπλό, και όχι στην κεντρική κονσόλα, ως μία ακόμα νότα αποκλειστικότητας της εμπειρίας Type R.

Το νέο Honda Civic Type R συνδυάζει την παράδοση της Honda στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων με την καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής. Είναι μία υπερκατασκευή που απευθύνεται σε όσους αναζητούν την απόλυτη οδηγική εμπειρία και που συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

To ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής που υπάρχει στον κόσμο είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας έναντι 69.900 ευρώ. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό