18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τόκιο 2020: Δύσκολη άλλη μία αναβολή, δηλώνει ο Μόρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη αναβολή στη διοργάνωση.

«Σκεφτόμαστε τόσο τους αθλητές όσο και τα οργανωτικά προβλήματα. Είναι τεχνικά δύσκολο να αναβάλουμε για δύο χρόνια», εξήγησε και διευκρίνισε ότι το ζήτημα μιας διετούς αναβολής είχε υποβληθεί αρχικά στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σινζο Άμπε, ο οποίος «αποφάσισε ότι ο δρόμος προς τα εμπρός ήταν μια μονοετής αναβολή».

Εσχάτως άνοιξε συζήτηση κατά πόσο θα ήταν εφικτή μια νέα αναβολή, καθώς πριν από μερικές ημέρες επιφανής Ιάπωνας ιολόγος επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα διαχειρίζεται την πανδημία και δήλωσε «απαισιόδοξος» για τη διοργάνωση των Αγώνων το 2021.

«Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν το επόμενο έτος» είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ο Κένταρο Ιβάτα, καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο του Κόμπε.

Ο Μόρι ανέφερε πως οι τελετές έναρξης και λήξης θα μπορούσαν να «αναθεωρηθούν δραστικά» για να μειωθεί το κόστος, ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνουν μήνυμα που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό