23.2 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Τυφώνας Milton: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών – Φουσκώνουν ρέματα και ποτάμια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών που άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton στις ΗΠΑ, καθώς ο νεότερος απολογισμός ανεβάζει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους -τουλάχιστον- 10, όλοι στην πολιτεία της Φλόριντα. Όσο περνούν οι ώρες και ξεκινά η καταγραφή των ζημιών τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε σήμερα ότι έχει «πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Μίλτον».

«Κατά τη γνώμη μας, οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους» που προκάλεσε ο κυκλώνας Μίλτον στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου.

Οι νέες απώλειες εντοπίζονται, δυο στην πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ της κομητείας Πινέλας, σύμφωνα με το δίκτυο NBC, ενώ στην κομητεία Βολούσια άλλοι τρεις.

Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα. Ευτυχώς δεν ήταν το χειρότερο σενάριο, λέει ο κυβερνήτης της Φλόριντα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, σχετικά με τις συνέπειες του τυφώνα Milton. Όπως τόνισε, ο τυφώνας Milton ήταν «αξιοσημείωτος» αλλά «ευτυχώς δεν ήταν το χειρότερο σενάριο». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «τα επίπεδα των υδάτων θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα είπε ότι αρκετοί ποταμοί έφτασαν σε «στάδιο πλημμύρας» και ότι οι μεγάλες πλημμύρες θα συνεχιστούν στον ποταμό Χίλσμπορο, στον ποταμό Σεντ Τζονς και στον ποταμό Λιτλ.

80.000 άνθρωποι προστατεύθηκαν σε καταφύγια

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Εθνικής Φρουράς εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκτέλεσαν με επιτυχία διασώσεις οικογενειών και κατοικίδιων ζώων» συμπλήρωσε ο ντε Σάντις.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η καταιγίδα έπληξε την πολιτεία. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), να επιχειρούν σε 26 διαφορετικές κομητείες. Περισσότεροι από 6.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πολιτεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό