26.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Τυφώνας Μίλτον: Μετεωρολόγος κλαίει την ώρα που περιγράφει αυτό που έρχεται στην Φλόριντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, βετεράνος μετεωρολόγος την ώρα που περιέγραφε στο WTVJ/NBC6 την πορεία του Τυφώνα Μίλτον. «Απίστευτος, απίστευτος, απίστευτος τυφώνας, έπεσε… έπεσε 50 millibar σε 10 ώρες. Ζητώ συγγνώμη, αυτό είναι απλώς φρικτό», ανέφερε.

O Μίλτον αναμένεται να φθάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και εκατομμύρια κάτοικοι σπεύδουν να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης ή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο Μίλτον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα, με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων.

Η στιγμή που αεροπλάνο με επιστήμονες μπαίνει στο «μάτι» του κυκλώνα

Μετεωρολόγοι, μηχανικοί και φυσικοί επιβιβάστηκαν σε ένα ελικοφόρο το οποίο πέταξε κυριολεκτικά μέσα στον τυφώνα ώστε να κάνουν μετρήσεις και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το φαινόμενο του αιώνα, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Το αεροσκάφος «Miss Pigy» της National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center όσο πετούσε αντιμετώπισε πολλές αναταράξεις εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που έτρεχαν αφού ο κυκλώνας αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 5.

Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, Τομ Μπράνιγκαν, που συμμετείχε στην επιχείρηση κάθεται δίπλα σε έναν συνάδελφό του ο οποίος έχει μπροστά του τις κάμερες και τα ραντάρ που χαρτογραφούν τα χαρακτηριστικά του Μίλτον.

Με το κινητό στο χέρι, τραβάει πλάνα τόσο μέσα όσο και έξω από το αεροσκάφος με τις αναταράξεις να πετούν όλα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα στο έδαφος, όπως και τα μηχανήματα και τις σημειώσεις τους.

«Ωχ, μπορείς να πιάσεις γρήγορα το κινητό και το πορτοφόλι μου;» ακούγεται να λέει ο Μπράνιγκαν ο οποίος κλείνει το βίντεο λέγοντας «Θεέ μου» ενώ στρέφει την κάμερα στο παράθυρο για να δείξει ότι το αεροπλάνο μετακινήθηκε σε ασφαλέστερο σημείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό