22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τυνησία: Ύψωσαν την τουρκική αντί για τη δική τους σημαία σε κυβερνητικό κτίριο – 4 συλλήψεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τυνησία επειδή ύψωσαν κατά λάθος την τουρκική σημαία, αντί της τυνησιακής, σε ένα κυβερνητικό κτίριο.

Σύμφωνα με το Arabnews, η φωτογραφία με την τουρκική σημαία να κυματίζει στην έδρα της Δημόσιας Εταιρείας Σιδηροδρόμων (SNFCT) κυκλοφόρησε ευρέως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο διαδίκτυο, συνοδευόμενη από ειρωνικά σχόλια.

THE TURKISH FLAG FLYING ON THE ROOF OF A TUNISIAN ADMINISTRATION BUILDING. THE NATIONAL RAILWAY COMPANY APOLOGIZES AND LAUNCHES AN INVESTIGATION.

The General Administration of the Tunisian National Railway Company extends its “sincere apologies for the error regarding the flag… pic.twitter.com/NOu8oUnoWW

— Carthage Magazine (@CarthageMagTN) September 10, 2024

Οι δύο σημαίες δεν είναι τόσο δύσκολο να μπερδευτούν αφού φέρουν τα ίδια χρώματα και την ισλαμική ημισέληνο, ωστόσο αισθητή διαφορά είναι ότι στην τυνησιακή σημαία, υπάρχει ένας κύκλος στη μέση.

Η εταιρεία των σιδηροδρόμων δήλωσε ότι αφαίρεσε τη λάθος σημαία και ζήτησε συγγνώμη για το μπέρδεμα, τονίζοντας ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Όπως αναφέρθηκε, η τουρκική σημαία είχε αγοραστεί κατά λάθος και το προσωπικό δεν «το παρατήρησε μέχρι να υψωθεί».

Ως αποτέλεσμα της γκάφας, συνελήφθησαν τέσσερις εργαζόμενοι, χωρίς ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να έχουν διευκρινίσει την ταυτότητά τους και τις κατηγορίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.

Tunisie 🇹🇳 Le ministère public a ordonné, après l’ouverture d’une enquête, de placer quatre personnes en garde à vue dans l’affaire du drapeau turc hissé sur le bâtiment d’un établissement public relevant de la Société Nationale des Chemins de Fer Tunisiens (SNCFT) pic.twitter.com/uOZH96pA3s

— vaudais toujours 🍉 🍉 (@TFilastin) September 11, 2024

Τον περασμένο Μάιο, η πράξη της κάλυψης της τυνησιακής σημαίας σε αθλητικό γεγονός στην Τύνιδα, ως διαμαρτυρία για τις κυρώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ, οδήγησε στη σύλληψη τριών αξιωματούχων.

Οι αθλητικοί αξιωματούχοι αντιμετώπισαν κατηγορίες όπως «επίθεση στη σημαία της Τυνησίας» και «συνωμοσία κατά της εσωτερικής ασφάλειας» του κράτους και αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη εβδομάδα μετά από ποινή τριών μηνών.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει την οργή του Τυνησίου προέδρου Kais Saied, ο οποίος ετοιμαζόταν για εκλογές τον επόμενο μήνα, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει.

Φωτογραφίες από το περιστατικό έδειξαν τον Τυνήσιο πρόεδρο να κλαίει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον χώρο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό