26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τσουχτερό κρύο την Παρασκευή

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Παρασκευή, στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και ιδιαίτερα στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Πιο αναλυτικά, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση στα ηπειρωτικά τμήματα από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 και τοπικά 16 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ωστόσο βαθμιαία και προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό