28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τσιτσιπάς – Στρουφ 2-1: Πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο με ανατροπή (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 6-7 (1), 6-4, 6-4, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου στο τουρνουά της Ρώμης, και πανηγύρισε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στα σετ, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπά έδειξε χαρακτήρα και με πολύ καλό τένις έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 6-7 (1), 6-4, 6-4 του Γιαν Λέναρντ Στρουφ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο. Στο τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Κάμερον Νόρι, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Χόμε Μουνάρ με 6-3, 1-6, 6-3.

Κυριαρχία στο tie-break και 1-0

Το σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Στρουφ, ο οποίος… έσπασε το σερβίς του Τστισιπά προκαλώντας τον εκνευρισμό του Έλληνα που ξέσπασε στη ρακέτα του και δέχθηκε warning από τον διαιτητή. Ο Γερμανός απέκτησε προβάδισμα δύο games (2-0), το οποίο διατήρησε για λίγο (4-2) καθώς ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και με τρία σερί games έκανε την ανατροπή στο σετ.

Ο Στρουφ σέρβιρε δύο φορές (5-4 και 6-5) για να παραμείνει στις οποίες ήταν άρτιος, στέλνοντας το ματς στο tie-break. Εκεί, ο Γερμανός ήταν κυρίαρχος επιτρέποντας στον Τσιτσιπά να πάρει μόνο έναν πόντο. Προηγήθηκε με 5-0, έχασε έναν πόντο και στη συνέχεια με 2-0 σερί έκανε το 7-1 για να κλείσει το σετ και να πάρει προβάδισμα στον αγώνα με 7-6 (1).

Έβγαλε αντίδραση και έστειλε την πρόκριση σε decider

Ο Στρουφ ξεκίνησε να σερβίρει στο δεύτερο σετ και πήρε το πρώτο game με τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει άμεσα. Με το σκορ στο 1-1 ξεκίνησε ένα σερί τριών breaks με τον Τσιτσιπά να κάνει τα περισσότερα και στη συνέχεια με hold να παίρνει διαφορά δυο games από τον αντιπαλό του (4-2). Οι δύο τενίστες κράτησαν στη συνέχεια τα σερβίς τους, με τον Έλληνα να ψάχνει την ευκαιρία για ένα ακόμη break. Το break για τον Νο.8 του κόσμου, όμως ήρθε το σετ με 6-4. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στο τρίτο σετ και η πρόκριση να κριθεί εκεί.

Ανώτερος απέναντι στον κουρασμένο Στρουφ για να έρθει η πρόκριση

Παρόμοια έκβαση με το δεύτερο σετ είχε το decider. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με break, όμως η απάντηση του Στρουφ ήταν άμεση (1-1). Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους, με τον Έλληνα να χάνει τέσσερα break points στο τρίτο game. Το… σπάσιμο του σερβίς του Στρουφ ήρθε για τον Τσιτσιπά στο 5ο game (3-2), το οποίο εκμεταλλεύτηκε με δύσκολο hold στη συνέχεια (4-2).

Από τη μεριά του ο Στρουφ, μετά το προβάδισμα του Τσιτσιπά, έμοιαζε πολύ κουρασμένος παίρνοντας πολλές λάθος αποφάσεις στο παιχνίδι του. Ο Έλληνας τενίστας κράτησε τα σερβις του για να έρθει ακόμη ένα 6-4 και να κλείσει σετ και ματς.

What it means 🔥@steftsitsipas overcomes Struff in a tight battle 6-7 6-4 6-4 to move through in Roma!#IBI24 pic.twitter.com/IcPt0BCYda

— Tennis TV (@TennisTV) May 11, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό