16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Γιατί ζητά εκλογές εδώ και τώρα – Το παρασκήνιο της απόφασης – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με μία κίνηση ηχηρού συμβολισμού, ο Αλέξης Τσίπρας κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο την αντιπολιτευτική του τακτική έναντι της κυβέρνησης και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα απέχει από κάθε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, με μόνη εξαίρεση τη νομοθετική πρωτοβουλία, εάν υπάρξει, για τον αποκλεισμό, όπως είπε, των νεοναζί από τις εκλογές.

«Αμεσα διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών» Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες

Ο Αλ. Τσίπρας, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ στο Ζάππειο, ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Και διευκρίνισε ότι όσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα αιφνιδίασε και δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο. Ήταν μια κίνηση που αποφασίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και αφού είχε προηγηθεί η συζήτηση στο Κοινοβούλιο επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έναντι της κυβέρνησης.

Το παρασκήνιο της κίνησης Τσίπρα

Ο πρώην Πρωθυπουργός που επανέφερε μια σειρά ερωτημάτων για τις υποκλοπές, στο ίδιο πλαίσιο με την προ ημερών κοινοβουλευτική διαδικασία, θέλησε να δείξει ότι εξαντλεί τα θεσμικά «όπλα» για να οδηγηθεί η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις εκλογές.

Με την συγκεκριμένη κίνηση, για την οποία τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα, αν και σε διάφορα γραφεία κυκλοφορούσαν σενάρια για συνεχείς παραιτήσεις βουλευτών, επιχειρεί παράλληλα να ρίξει το … μπαλάκι στον Πρωθυπουργό που τον επέκρινε με σφοδρότητα ως απόλυτο υπεύθυνο των υποκλοπών. «Είναι αμετανόητος καταχραστής της δημόσιας εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός. Αμετανόητος καταχραστής» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για παρακράτος.

Ξεκινά περιοδείες

Στο πλαίσιο αυτό και, εν μέσω της προετοιμασίας ανοικτών συγκεντρώσεων σε Περιστέρι (αύριο), Πάτρα και Θεσσαλονίκη και υπό το σύνθημα, «δικαιοσύνη παντού» και «με την Δημοκρατία ή με την εκτροπή», ζήτησε από συνδικάτα, φορείς κλπ να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές για να δημιουργηθεί ένα συμπαγές τοίχος προστασίας της Δημοκρατίας για να δώσει τη λύση ο λαός.

Σχετικά με την ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τον εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης εκβιάζεται, κάλυψε πλήρως την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου και αφού είπε ότι «δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο» ρώτησε «που βρίσκεται ο πλούτος των παράνομων συνομιλιών».

Επέμεινε και πάλι για κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή που θα γίνουν οι εκλογές με απλή αναλογική, μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζήτησε από τον Ν. Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του καθώς είδε επαμφοτερίζουσες θέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα στη σκιά των σημαντικών αποκαλύψεων του Βήματος της Κυριακής και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μέγκα για τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό