16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσέφεριν: Έως τον Αύγουστο θα ολοκληρωθούν Champions και Europa League

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι το Champions και Europa League θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο εξέφρασε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Παρά την οριστική διακοπή του γαλλικού πρωταθλήματος και την καθυστέρηση έναρξης των κορυφαίων λιγκών της Ευρώπης (σ.σ. εξαίρεση αποτελεί η Bundesliga, η οποία επανεκκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο), λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η UEFA σκοπεύει να τελειώσει τη σεζόν στις δύο διοργανώσεις που εποπτεύει.

«Έχουμε μια ιδέα, αλλά πρέπει να περιμένουμε την εκτελεστική επιτροπή να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα τελειώσει, αν όλα κυλήσουν ομαλά, τον Αύγουστο», τόνισε ο Τσέφεριν στο beIN Sports, προσθέτοντας:

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα νομίζω ότι η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων θα τελειώσουν κανονικά τη σεζόν. Αυτά που δεν θα ολοκληρωθούν θα είναι με απόφαση δική τους. Ωστόσο θα πρέπει ακόμη να παίξουν προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA».

Η γαλλική κυβέρνηση έχει διακόψει οριστικά τη Ligue 1, ωστόσο, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν συμμετέχουν στην φάση των «16» του Champios League, γεγονός που δεν περνά απαραρήτητο από τον «ισχυρό άνδρα» της UEFA: «Οι δύο ομάδες θα πρέπει να διοργανώσουν (αγώνες) στη Γαλλία. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να τους οργανώσουν σε ουδέτερο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να παίξετε στη χώρα σας, τότε πρέπει να το οργανώσετε σε ουδέτερο έδαφος … Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο οι γαλλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να οργανώσουν έναν αγώνα χωρίς θεατές, αλλά θα δούμε. Πρόκειται για κάτι που δεν το ελέγχω εγώ».

Ο Τσέφεριν μίλησε και για το Euro 2020, το οποίο αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021: «Είχαμε συνομιλίες με εννέα πόλεις και όλα είναι έτοιμα. Με τρεις πόλεις, έχουμε κάποια ζητήματα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις. Σύμφωνα με το πρόργραμμα η διοργάνωση πρέπει να διεξαχθεί σε 12 πόλεις, αλλά αν έχουμε προβλήματα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε 10, εννέα ή οκτώ», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό