18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τρύπα – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ομολογώ ότι χρειάστηκα λίγο χρόνο να καταλάβω τι ακριβώς επιδιώκει και σε τι αποσκοπεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την «απεργία ψήφου» στη Βουλή.

Ούτως  Ή άλλως, η κοινοβουλευτική λειτουργία δεν διαταράσσεται, οι επιτροπές κι η ολομέλεια λειτουργούν κανονικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου κι η κυβέρνηση αποκλείεται να τα βάψει μαύρα αν χρειαστεί να νομοθετήσει με μειωμένη αριθμητικά αντιπολίτευση.

Συνεπώς πού αποβλέπει η «απεργία»; Ποιον δυσκολεύει και σε ποιον ασκεί πίεση;

Αλλά πάλι αναρωτιόμουν. Δεν μπορεί, κάτι θα έχουν στο μυαλό τους. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στο πόδι.

Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως έπεσα έξω. Μάλλον γίνονται στο πόδι. Και γίνονται στο πόδι όταν πέφτει πανικός ότι πρέπει να κάνουμε κάτι αλλά δεν ξέρουμε τι.

Καταρχήν, γιατί να κάνουμε κάτι; Διότι κάναμε ήδη κάτι, την πρόταση δυσπιστίας, κι αποδείχτηκε μια μεγαλοπρεπής τρύπα στο νερό.

Ετσι έχουμε την πρώτη παγκοσμίως απόπειρα να καλύψεις μια τρύπα στο νερό με μια άλλη τρύπα στο νερό.

Βεβαίως η δεύτερη τρύπα στο νερό έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φανφάρας. Δημοκρατία ή εκτροπή, δημοκρατία ή Μητσοτάκης, αντεπίθεση Τσίπρα, έρχεται το τέλος σας, κάνε μια σέντρα της προκοπής.

Δεν θέλω να στενοχωρήσω όσους σχεδίασαν ή δεν σχεδίασαν τη δεύτερη τρύπα στο νερό αλλά δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό να πέσει ο Μητσοτάκης από παλαμάκια ή κατάρες.

Παρόλο που φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να δοκιμάσουν.

Με την ευκαιρία όμως ποιο είναι το αφήγημα που καλούνται να ασπαστούν οι πολίτες; Οτι απειλείται η δημοκρατία; Κι ότι οι υπερασπιστές της δημοκρατίας πρέπει να κάνουν όποια μπαλαφάρα σκαρφιστούν για να τη σώσουν; Εύχομαι να έχουν σκεφτεί και κάτι εξυπνότερο.

Για να είμαι ειλικρινής, δημιουργείται η εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο. Στο οποίο τη σπρώχνουν με παιδαριώδεις παραινέσεις ή επινοήσεις διάφορα κυκλώματα που φιλοδοξούν να την πατρονάρουν.

Αλλά για να είμαι και δίκαιος, θα προσθέσω και κάτι άλλο.

Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι να χειριστεί κανείς μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία κρίνεται το μέλλον του και στην οποία δεν είναι φαβορί. Η πίεση και το άγχος φέρνουν λάθη.

Αλλά αυτό είναι μέρος του επαγγέλματος. «Οποιος δεν αντέχει στη ζέστη, να βγει από την κουζίνα!» έλεγε ο πρόεδρος Κένεντι. Κι όποιος δεν μπορεί να την αντέξει βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Διότι αν η απάντησή σου είναι να αραδιάζεις τρύπες στο νερό, το πιθανότερο είναι ότι τελικά θα διψάσεις!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό